Sincan Belediyesi, Yeşilay Haftasını Kutladı

Sincan Belediyesi, Yeşilay Haftasını Kutladı

Sincan Belediyesi, 4-8 Mart Yeşilay Haftası sebebiyle vatandaşa alkol, sigara gibi kötü alışkanlıkların zararlarını anlatan bir seminer verdi.

Sincan Belediyesi, vatandaşı bilinçlendirmeye devam ediyor. Belediye, 4-8 Mart Yeşilay Haftası olması sebebiyle bir program düzenledi.

Lokman Hekim Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Sibel Alpar tarafından ilçe sakinlerine sigara, alkol ve uyuşturucunun olumsuz etkileri anlatıldı. Alpar; sigara, alkol ve uyuşturucunun en çok aileleri olumsuz etkilediğine vurgu yaptı. İlçe sakinleri tarafından büyük ilgi ile takip edilen program, soru ve cevaplarla da renk kazandı. Türkiye’de her yıl 200 bin, dünyada ise her 13 saniyede 1 kişinin sigara sebebiyle öldüğünü söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Sibel Alpar, “9 ile 17 yaş arası gençlerimizin yüzde 16'sı sigara, yüzde 11'i alkol, yüzde 2,9'u uyuşturucu kullanıyor. Dünyada yaklaşık 184 milyon kişi uyuşturucu bağımlısı... Cinayet, boşanma, hırsızlık, intihar, trafik kazaları gibi suçların yüzde 80'inin sebebi alkoldür. Ülkemiz sigaraya bağlı hastalıkların tedavisi için her yıl 8,5 milyar dolar harcamaktadır. Türkiye'de her yıl 200 bin, dünyada ise her 13 saniyede 1 kişi sigara sebebiyle ölmektedir" dedi.

İyi bir eğitim, düzenli bir aile ortamı ve toplum yapısı, madde bağımlılığı ve alkolle mücadelede yol almaya vesile olacağını aktaran Alpar, uyuşturucu ve alkol bağımlılarının tedavisi zaman ve sabır istediğini, tedavi altına alınan kişilerin tedaviyi kendilerinin istemesi ve kararlı olması gerektiğini belirtti.

Sigara, alkol ve bağımlılık yapıcı madde kullanımının yaygınlaşmasını önlemek için bütün kurum ve kuruluşların programlı çalışmalar yürütmesi gerektiğini söyleyen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Sigara, alkollü içki ve her türlü bağımlılık yapan maddelerin insan sağlığı, ekonomi, aile ve toplum huzuruna verdiği zararlar, rakamlara sığdırılamaz duruma geldi. Anne ve babalarımıza bu konuda önemli sorumluluklar düşüyor. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bütün kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumayı herkes kendine toplumsal bir görev kabul etmelidir. Yeşilay Haftası vesilesiyle tüm vatandaşlarımızın uyuşturucu, alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak, sağlıklı bir hayat sürdürmelerini temenni ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile