Sincan'dan Moğolistan'a Resmi Ziyaret

Sincan Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Barın başkanlığındaki heyet, kardeş şehir Çingiltei Belediyesi'nin davetlisi olarak Moğolistan'a resmi ziyarette bulundu.

Moğolistan'ın başkenti Ulanbatur'dan Çingiltei'ye geçen ve burada resmi ziyaretlerde bulunan heyete Çingiltei Belediye Meclis Başkanı Çimed Batbileg ev sahipliği yaptı. Her iki şehrin temsilcilerinin gerçekleştirdikleri toplantılarla Sincan ve Çingiltei ilçelerinin şehircilik anlamında gerçekleştirebilecekleri ortak projeler üzerinde görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi. Moğolistan'da bulunduğu süre içerisinde Ulanbatur'da eğitim veren Türk okullarını da ziyaret eden heyet, 3 günlük resmi
ziyaretini tamamlayarak yurda döndü.
Çingiltei ilçesinin resmi davetlisi olarak gerçekleştirilen ziyaretin her iki kardeş şehir arasındaki işbirliğini güçlendirdiğini ifade eden Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Sincan'dan giden heyetimizi içtenlikle ve sıcak bir şekilde misafir eden Çingiltei Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. Umut ediyoruz ki, gerçekleştirilen bu ziyaret ve temaslar, gelecekte her iki ülke ve şehrin ortak tarihinde, ortak bilincinde yerini alarak güzel sonuçlar verecektir" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile