Sindirgi'da 25 Yillik Gelenek Kapi Kapi Devam Ediyor

Sindirgi'da 25 Yillik Gelenek Kapi Kapi Devam Ediyor

Balikesir’in Sindirgi ilçesinde iki yildan bu yana sürdürülen kapi kapi iftar vatandaslarin yogun talebi üzerine bu yil da devam ediyor. 22 yili iftar çadirinda baslayan gelenek 3 yildan bu yana günlük 500’e yakin vatandasa iftar yemegi ulastirilarak devam ediyor.

Mahalle muhtarlari isbirligi ile tespit edilen yasli, ihtiyaç sahibi, hasta ve kimsesiz vatandaslara günlük olarak iftar yemekleri kaplarla Sindirgi belediyesi personeli tarafindan evlerine kadar teslim ediliyor. Gündüz baslayan mesai iftar yemekleri evlere kadar teslim edilinceye dek devam ediyor.

Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas’in talimatiyla pandemi sürecinde gerçeklestirilen proje vatandaslarin talebi üzerine bu yilda devam ediyor. Günlük olarak 500’e yakin vatandasa iftar yemekleri teslim ediliyor. Vatandaslar da uygulamadan oldukça memnun.

20 yil askin süredir iftar sofralari kuruluyor, Sindirgi Belediyesi hayra köprü oluyor

20 yili askin süredir Iftar gelenegini sürdürdüklerini ancak üç yildan bu yana iftar sofralarini evlere tasidiklarini belirten Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas “ Sindirgi’da bir gelenegi 20 küsur yildan beri yasatiyoruz. Yani iftar veriyoruz. Iftarimizi zamana göre, duruma göre degistirebiliyoruz da. Evet simdiye kadar çadirla bu isi görüyorduk. Yolcusuna, Sindirgi’da kalanina, fakirine, fukarasina çadir marifeti ile ulasmaya çalisiyorduk. Pandemi nedeniyle baslattigimiz kapi kapi kapi iftar gelenegini vatandaslarimizin talebi üzerine bu yil da sürdürüyoruz. Yani yasli gelemeyen insanlarimizi muhtarlarimiz araciligi ile tespit ettik. Merkez ve merkeze yakin olan yerlerde, ya da almak isteyen uzak köylerimizde de olsa onlara su anda 400-500 kisilik yemek hazirliyoruz. Evlerine ulastiriyoruz” dedi.

Iftar yemekleri hayirsever vatandaslar tarafindan karsilaniyor

Hayirseverligi ile örnek olan Balikesir’in Sindirgi ilçesinde iftar yemegi gelenegi 25 yila yakin süredir devam ediyor. Iftar çadiri ile baslayan iftar yemegi gelenegi pandemi ile birlikte evlere tasindi ancak hayirseverlikte ve ramazan bereketini paylasmakta hiçbir sey degismedi.

Dün oldugu gibi “Iftar Sofralari” hayirsever vatandaslar tarafindan karsilaniyor. Sindirgi Belediyesi organizasyonunda yemekler kapi kapi dagitiliyor. Her günün ücreti ayri bir hayirsever tarafindan karsilaniyor.

Sindirgi’nin yardimlasma ve paylasma konusunda örnek oldugunu belirten Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas, “Iftar yemeklerinde belediyemiz olarak bütçemizden bir sey harcamiyoruz. Ihale ile belirlenen bir esnaf kardesimiz günlük yemegi yapiyor, o günün ücreti de çogunlukla bir kisi tarafindan karsilaniyor. Yani hayirseverleri biz aslinda hayra davet ederek, iftar yemeginde bulusturmus oluyoruz. Rabbim onlardan da razi olsun“ dedi.

Sindirgi Belediyesi organizasyonunda gerçeklestirilen iftar yemegi dagitiminin bütçesi de hayirsever vatandaslar tarafindan karsilaniyor. Ihale ile ilçedeki esnaflardan biri tarafindan yapilan yemeklerin maliyeti Hayir yapmak isteyen vatandaslarin bagislari ile karsilanarak günlük olarak ihtiyaç sahiplerine dagitiliyor. Ilçedeki esnaflar da uygulamaya destek veriyor. Yemek yapan esnaflar kar amaci gütmeden en düsük maliyetle destek olurken, ilçe de bulunan firinlar da günlük ekmek ihtiyacini ücretsiz olarak karsiliyor. Ilçede bulunan ögrencilerde yemek dagitimina katilarak destek veriyor.

Vatandas da mahalle muhtarlari da uygulamadan memnun

Kocakonak Mahalle Muhtari Süleyman Karaman, “Mübarek Ramazan ayimizin baslamasiyla Sindirgi Belediyemiz ve Muhtarlarimizin çabalariyla yemek dagitimina 3 yildan beri pandemiden dolayi devam edilmektedir. Bu yil yine yenisine baslandi. Güzel bir organizasyon. Belediyemiz ve ekibine tesekkür ederiz. Iyi çalismalar, hayirli ramazanlar cümleten“ dedi.

Dagitimdan vatandaslarin memnun oldugunu belirten Kurtulus mahalle muhtari Mustafa Gürlek, “Vatandas bu dagitimdan memnun. Bilhassa bu yalniz olanlar, hasta olanlar, garibanlarin dualari yeter. Evlere ulasmasi daha iyi hiç olmazsa garibani bilebiliyorsun önüne gelen mesela ne yapiyor çadir açiyordu muhtaç olan da olmayan da karnini doyuruyordu. Ama su anda siz kendiniz de gözünüzle görüyorsunuz insanlari vatandaslarin halini. Yani hepinize tesekkür ederiz. Çok sagolun. Çok kolay gelsin, Allah razi olsun. Bunun devamini istiyoruz“ dedi.

Çavdaroglu Mahallesi Muhtari Sevket Yilmaz, “Belediyemizin yapmis oldugu bu organizasyonda evden eve yemek dagitiyoruz. Biz adresleri gösteriyoruz, yardimci oluyoruz. Çok güzel bir etkinlik. Hayirli Ramazanlar, hayirli aksamlar“ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile