Sindirgi'da Binlerce Vatandas Togg Için Bulustu

Sindirgi'da Binlerce Vatandas Togg Için Bulustu

Türkiye’nin milli gururu Togg Balikesir’in Sindirgi ilçesinde binlerce vatandas tarafindan coskuyla karsilandi.

Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas’in kullandigi AK Parti Ilçe baskani Mehmet Cemil Atla’nin da içerisinde bulundugu Togg, Mustafa Kemal caddesinden Cumhuriyet Meydani’na getirildi.

Vatandaslar ellerindeki mesaleler ve Türk bayraklari ile ’Gemlik’ rengindeki akilli cihazi karsilayarak bir süre eslik etti. Cadde boyunda Togg’u görmek için birbirleriyle yarisan vatandaslar papatyalarla karsiladi. Araci yakindan inceleyen vatandaslar, fotograf çekip öz çekim yapti.

Cumhuriyet Meydani’nda vatandaslara seslenen Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas, Balikesir Büyüksehir belediye Baskani Yücel Yilmaz’a Togg heyecanini yasattiklari için tesekkür etti. Baskan Yavas, "Yerli otomobile o kadar hasret kalmisiz ki 60 yilin rüyasi Sindirgi sokaklarinda bayram havasiyla herkesin hizmetinde. Hayirli olsun, hos geldin Togg. Tesekkürler Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan. Bu memlekette dün devrim adiyla araba yapilmisti. Birileri benzini yok diye o arabayi yok ettir. 60 yil geçti, 60 yil sonra bir lider çikti. ’Yapacagiz bu arabayi’ dedi.

Birileri hayir yaptirmayiz dedi.

Yok, öyle bir fabrika dediler, daha ilerisi Italya’dan geliyor bu arabalar dediler. Ama Italya’nin Gemlik ilçesinden gelen Togg burada. Gemlik Bursa’nin mi? Italya’nin mi?“ dedi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Balikesir Milletvekili Belgin Uygur, “Türkiye 100 yilini kazanimlarimizla, Toog’umuzla, bor karbürümüzle, teknofest gençligimizle, savunma sanayimizle heybemiz dolu bir sekilde insallah güçlü bir sekilde insa ediyoruz. Türkiye’nin otomobili Togg, 60 yillik rüyamiz Togg bugün Sindirgi’da. Türkiye yüzyilina heybemiz dolu giriyoruz. Daha güzel yarinlar Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ile yola devam” seklinde konustu.

Sindirgi’nin 3 bin yillik kültürü Yagcibedir halilarindan olusan araba koltuk takimi ise Togg’a konuldu. Baskan Yavas “Bizim sevdamiz hasretimiz, bu halilara islenirdi, simdi de Cumhurbaskanimiz Türkiye’nin 60 yillik sevdasini Togg’a isledi. Yagcibedir Togg’a çok yakisti“ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile