Sindirgi'da Muhtarlar Piknikte Bulustu

Sindirgi'da Muhtarlar Piknikte Bulustu

Balikesir’in Sindirgi ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama etkinlikleri kapsaminda gerçeklestirilen resmi kutlama programinin ardindan birlik, beraberligin ve dayanismanin arttirilmasi geleneksel hale getirilen piknik gerçeklesti.

Sindirgili tüm mahalle muhtarlari kisla müze han bahçesinde gerçeklestirilen piknikte bir araya geldi. Geçtigimiz yil Bulak Karagöl mevkiinde gerçeklestirilen organizasyon bu yil da tüm mahalle muhtarlarinin katilimi ile Kisla Müze Han bahçesinde gerçeklestirildi.

Sindirgi Belediyesi organizasyonunda gerçeklestirilen kaynasma piknigine Ilçe kaymakami Zafer Oktay, Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas, protokol üyeleri, daire amirleri, meclis üyeleri ve mahalle muhtarlari katildi.

Voleybol turnuvasi, halat çekme yarismasi, ok atma yarismasi gibi çesitli aktivitelerin yer aldigi kaynasma pikniginde muhtarlar hem eglendi, hem de stres atti. Baskan Yavas’in da katildigi voleybol turnuvasinda ter döken takimlar halat çekme yarismalarinda üstün mücadele sergiledi.

Ilçe Kaymakami Zafer Oktay “ Bugün 19 Ekim Muhtarlar günü. Bu vesile ile de çesitli etkinliklerde muhtarlarimizla bir araya geldik. Demokrasimizin gerçekten en iyi isledigi kurumlardan biri olan muhtarlik müessesinde devletimizin vatandasla olan ilk kapisi muhtarlik kurumunda görev alan tüm arkadaslarimizi tebrik ediyorum. Ebediyete intikal etmis muhtarlarimiza Allah’tan rahmet diliyorum. Bugünümüzü muhtarlarimiza ayirdik. Onlarin gayretli çalismalarini, özverili çalismalarini görüyoruz. Ne kadar bilinçli bir sekilde vatandasla devlet kurumlari arasinda bu bagi en iyi sekilde kurduklari içinde kendilerini tebrik ediyor, günlerini de tekrar tebrik ediyorum” dedi.

Muhtarlarla uyum içerisinde çalisan ve tüm mahallelere yerinde hizmet götürmeyi hedefleyen Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas “ Sindirgimizda dogal sehirde 75 tane mahalle muhtarimiz var. Basta bütün muhtarlarimizin gününü kutluyorum, tebrik ediyorum. Tabi muhtarlik müessesi hem belediyenin, kaymakamligin, devletin halkla olan bulusmasi anlamina geliyor. Kolay bir is degil. Insanlarin önüne düsmek, insanlarin dertleri ile dertlenmek, onlari oraya iletmek, imkanlar sinirli ama talepler, istekler sinirsiz. Bunu çözebilmek kolay bir hadise degil. Onlar bize geliyorlar, anlatiyorlar, biz de bunlara çözüm bulmaya çalisiyoruz. Ama Sindirgi’da çok güzel bir uyum var, hem ilçe kaymakamligimiz, hem 75 mahalle muhtarimizla, bütün kamu kurum ve kuruluslarimizla çözülmeyecek bir problemimiz yok. Hem bu günü muhtarlarimiza hediye eden Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür ediyorum, hem de muhtarlarimizin gününü kutluyorum” dedi.

Protokol konusmalarinin ardindan günün anisina hediye verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile