Sindirgi'da Sifir Atik Sergisi

Sindirgi'da Sifir Atik Sergisi

Balikesir’in Sindirgi ilçesinde Sifir Atik projesi ile kadinlarin ellerinde sekillenen sanat eserlerinin yer aldigi sergi açildi.

Sindirgi Belediyesi Akpinar Yasam Merkezi, Bereket versin kadin kooperatifi, BALMEK ve ADEM kurslarina katilan kadinlarin yil boyunca ürettigi “Sifir Atik” dahilinde ve çesitli el sanatlarinin yer aldigi ürünler Sindirgi Kocahan çarsi da sergilenmeye basladi.

Ziyaretçilerin begenisini toplayan sergiye çevre illerden de ziyaretçiler geldi. “Sifir Atik” projesinin ön planda tutuldugu sergide atik gazete ve plastiklerin, kiyafetlerin günlük yasamda kullanilabilecek ürünler olarak sunuluyor.

15 Temmuz ve sonrasinda belirli günlerde açik kalacak serginin açilisi Ilçe Kaymakami Zafer Oktay, Belediye Baskani Ekrem Yavas, daire amirleri, kursiyerler ve vatandaslarla birlikte yapildi.

Kadinlara firsat verildiginde harika eserlerin ortaya çiktigini belirten Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas “Sindirgi kadinlarinin Akpinar yasam merkezinde ve bereket versin Sindirgi kadin kooperatifinin yaptigi ürünlerin, kaymakamligimizin bünyesindeki ADEM’in aile destek merkezinin kurslar neticesinde ürettigi ürünleri gördük. 2014 yilindan baslayan ve günümüzde ilçenin bir kalkinma modeline dönüsen bir sistemi aslinda hep beraber görmüs olduk. Ben Balikesir büyüksehir belediye baskanimizla BALMEK’le birlikte burada çok ciddi bir destekleri var. Burada bize inanan kadinlarimiza sonsuz sükranlarimi arz ediyorum. Güzel isler yapmislar bir tarafta ögrencim ögretiyor bir taraftan ögretmenim emegini emeklilik zamanini burada degerlendiriyor. Kadin kendine firsat verildiginde hakikaten mükemmel isler ortaya çikariyor. Sindirgi olarak sanati seviyoruz, sanati sifir atikla beraber çevre duyarliligi içerisinde daha ileriye tasimak için durmak yok çalismaya, gayret etmeye, insanlara hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

Akpinar Yasam Merkezi sorumlusu Sengül Topçu “ Yilsonu sergimize hos geldiniz. Buradaki amacimiz kadinlarimizin daha fazla üretken olmasi, hobi sahibi ve is sahibi olmasi için kurslarimiz açildi. Kurslarimiz Sindirgi belediyesi Akpinar Yasam merkezi ortakli BALMEK büyüksehir ile birlikte ve ADEM isbirligiyle birlikte kurslarimiz devam etmekte. Sergimizi tanitim amaciyla kurduk. Daha fazla kitleye ulasmak için daha fazla kadinimiza ulasmak ve istihdam saglamak için kuruldu. 13-15 Temmuz tarihleri arasinda burada sergimiz açik herkesi bekliyoruz” dedi.

Kursiyer Fazilet Gürlek “3 yildan beri Akpinar Yasam merkezinde bulunmaktayim. Amacimiz kendimizi tanitmak ve bütün kadinlarimiza buradan sesimizi duyurmak. Sergimizi tanitmak için 3 gün buradayiz herkesi davet ediyoruz. Bekleriz herkesi ürünlerimizi görmeyi.” sözlerine yer verirken Ayse Örs “ Faaliyetlerimizdeki 1 yil boyunca çikartmis oldugumuz ürünleri sergilemekteyiz. Hepinizi beklemekteyiz, Akpinar Yasam merkezi ve halk egitim merkezi is birligi adi altinda gerçeklestirmis oldugumuz kurslarin ürünleridir bunlar. El sanatlari ve mobilya dekorasyoncusu olarak eski mobilya dönüsümlerini degerlendiriyoruz. Meslek ediniyorlar, kendi evlerindeki eski esyalari yeniliyorlar ayriyeten para kazaniyorlar ev bütçelerine katkida bulunabiliyorlar” dedi.

Sergiyi gezen Ümmühan Metin ise “ Aliaga’dan geldim, Sindirginin sergiyi gezmek için duydum sergi oldugunu. Çok güzel, çok begendim hepsini. 1 tane kabak abajur var onu alacagim begendim, gazeteden sehpa yapmislar çok güzel, onu da çok begendim onu da alacagim. Hayirli müsteriler dilerim hepsine, çok güzeller” dedi.

Sindirgi kaymakami Zafer Oktay ise “ Akpinar Yasam Merkezi, BALMEK ve ADEM isbirligi ile kadinlarimizin bir yil boyunca ögrendikleri ve ortaya çikardiklari serginin açilisindayiz. Sindirgi her alan tüm ilçelere örnek oluyor. Özellikle sifir atik projeleri bu kurslarda daha çok isleniyor. Emegi geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile