Sindirgi'da Tek Kursun Atis Yarismasi Gerçeklesti

Sindirgi'da Tek Kursun Atis Yarismasi Gerçeklesti

Avcilik ve aticilik sporlarinin yogun bir sekilde gerçeklestigi Balikesir’in Sindirgi ilçesinde üçüncü tek kursun atis yarismasi yogun ilgi gördü.

Sindirgi Belediyesi ve Sindirgi Avcilik ve Aticilik Ihtisas Kulübü isbirligi ile düzenlenen yarismaya Antalya, Kocaeli, Aydin, Manisa, Usak, Izmir, Bursa gibi çevre iller basta olmak üzere ilçeden ve çesitli bölgelerden bes yüzden fazla sporcu katildi.

Mandira Harman yeri mevkiinde düzenlenen atislar, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Atis alaninda avcilar, 50 metre mesafedeki 3 noktaya ayri ayri ates etti. Yarismada Manisa Kirkagaç ilçesinden Mehmet Yildirim birinciligi üstlenirken, Manisa’dan gelen Ali Semerciler ikinci, Manisa Gördes Sahin Savci üçüncü oldu.

Çevre illerden de katilimin oldukça yüksek oldugunu belirten Sindirgi Avcilar Kulübü Baskani Bülent Ata, "Sindirgi Avcilar Kulübü ve Sindirgi Belediyesi’nin ortaklasa düzenlemis oldugu kursun atislarindayiz. Bu 3. atisimiz. Daha önce pandemiden önce de yapmistik. Bu sene üçüncüsünü yapiyoruz. Güzel bir etkinlik oluyor. Dostluk içerisinde. Av sezonu kapandiginda bu tarz yarismalar basliyor. Manisa’da yaygin olarak yapiliyordu. Artik ilçemizde de geleneksel hale getirdik. Güzel bir katilim oluyor. Manisa, Istanbul, Kocaeli, Usak, Eskisehir, Manisa, Izmir, Balikesir gibi illerimizden ilçelerimizden atici arkadaslar geldi. Emegi geçen ve katilim saglayan herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Avcilar Kulübü ve Sindirgi Belediyesi isbirligi ile birçok farkli organizasyona imza atiliyor. Pandemi sebebiyle bir süre etkinliklere ara verilse de yasaklarin kalkmasi ile birlikte yeniden avcilari bir araya getiren organizasyonlar basladi.

2019 yilinda ilki gerçeklestirilen tek kursun atis yarismasinin bu yil üçüncüsü gerçeklestirildi.

Bunun yani sira bölgenin en büyük barajlarinda biri olan Çaygören barajinda Balik Tutma yarismasi da gerçeklestirilecek.

Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas, "Sindirgi’nin her bir gününde hemen hemen bir etkinlik var. Etkinliklerden de su anda bulundugumuz yer tek kursun atislarinin yapildigi yer. Sindirgi Avcilar ve Aticilar Kulübü Baskani Bülent Ata kardesimle beraber su anda Sindirgi’da Gördes, Selen, Demirci, Simav, Akhisar bölgesindeki avcilarla beraberiz. Burada doga ve dogalligin her sekilde en iyi sekilde yasatildigi Sindirgi’da 3.’sünü düzenledigimiz tek kursun atislarini yapiyoruz. Ilçe kaymakamimiz, Jandarma Komutanimiz, Emniyet Müdürümüz, Savcimiz, Hakimimiz hep beraber protokol olarak biz de ise renk katabilmek için buradayiz. Tabi avcilik ve aticilik güzel yanlarindan birisi. Tabi asla ve asla olmadik yerlere, yanlis yerlere avcilik ve aticilik yapmiyoruz. Çevreyi, dogayi koruyoruz. Sadece dogada ayak izimizi birakiyoruz. Bu sebeple de insanlara dogru örnek olabilmek maksadiyla burada yarismalar düzenliyoruz“ seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile