Sindirgi'da Yaz Tatili Çocuklar Için Keyifli Hale Geldi

Sindirgi'da Yaz Tatili Çocuklar Için Keyifli Hale Geldi

Balikesir’in Sindirgi ilçesinde 2004 yilindan bu yana sürdürülen 40 çocugun katilimi ile baslayan yaz kurslari 2022 yilinda 2 bin çocuga ulasti.

Balikesir’in Sindirgi ilçesinde ögrencilerin yaz tatilini daha iyi degerlendirmeleri için Sindirgi Belediyesi tarafindan baslatilan yaz kurslari, Balikesir Büyüksehir Belediyesi’nin de destegi ile 2000 çocuga ulasti. Her yil artan talep ile birlikte çocuklar yaz aylarini spor ve degerler egitimi kurslari ile degerlendiriyor.

Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Sindirgi Belediyesi, Sindirgi Kaymakamligi, Gençlik ve Spor Hizmetleri ilçe müdürlügü, Ilim Yayma Cemiyeti, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Müftülük isbirligiyle Degerler Egitimi Yaz kurslarinda çocuklar sporla egleniyor, degerlerini ögreniyor.

Balikesir Büyüksehir Belediyesi tarafindan kurulan portatif yüzme havuzunda yüzme kursu verilirken, Atatürk Stadyumu ve Gençlik Merkezinde futbol, voleybol, basketbol, badminton, tenis, jimnastik vb. kurslarla çocuklara spor egimi veriliyor. Resim, ebru, zeka oyunlari gibi kurslarin yani sira el sanatlari kurslari ile el becerileri artarken, Kur’ an ögretimiyle beraber, Iman, Siyer (Peygamber Efendimizin Hayati), Ilmihal, Adabi Muaseret gibi derslerin verilecegi kaydedildi. Derslerde dini bilgilerin yani sira büyüklere saygi, kul hakki, komsu hakki gibi konularda da egitim ile ahlakli ve vatanina bagli bireyler yetistirilmesi hedefleniyor.

Kurslara talep her geçen gün artiyor. Ögrencilere forma destegi de Balikesir Büyüksehir Belediyesi tarafindan veriliyor.

Kurslara katilan ögrenci Nihal Çelebi “Voleybol ve yüzme kurslarina gidiyorum. Temmuzun basinda kurslarimiz basladi.

Ben de basindan beri kurslara katiliyorum gidiyorum. Bugün de forma dagitimimiz oldu. Ögretmenlerime, belediye baskanima bunun için tesekkür ediyorum. “ seklinde konusurken Hüseyin ise “Kuran kursuna gidiyorum. Çok egleniyorum. Eglenirken de ögreniyorum. Orada dualar ve arap kelimelerini ögreniyorum. Peygamberimizin hayatini ögreniyorum. Kuran kursundan baska da yüzme kursunda da yüzme ögreniyorum. Bize verdikleri bu formalari verdigi için belediye baskanimiza çok tesekkür ediyorum“ dedi.

Çocuklarin dolu dolu bir yaz geçirerek ögrenmelerini sporla bulusmalarini saglamak adina tüm kurumlarin imkânlarini seferber ettiklerini belirten ilçe kaymakami Zafer Oktay “Yaz spor okullarimizda çocuklarimizla bulustuk. Kaymakamligimizin, Belediyemizin, Büyüksehir Belediyemizin, Gençlik Spor Ilçe Müdürlügümüzün, Milli Egitim Müdürlügümüzün ve Müftülügümüzün koordinesinde bu yil bini askin çocugumuzla beraber spor okullarimizda toplam 10 bransta ve farkli gruplarda spor okullarinda çocuklarimizla bir araya geldik. Fiziki anlamda çocuklarimizin gelismesini önemsiyoruz. Bu bakimdan ilçedeki imkânlarimizi seferber ederek tüm kurumlarimizin da katilimiyla beraber çocuklarimizla dolu dolu bir yaz geçirmelerini tesvik ediyoruz. Ugrasiyoruz. Bugün belediyemiz de bu programa katildilar. Onlari ödüllendirdik, formalar hediye ettik. Ve bu programlarimizi insallah yaz boyunca hem müftülük olarak da camilerimizdeki ögrencilerimizle Kuran kursunda da ögrencilerimizle beraber burada birçok dalda örnegin yüzme gibi bir çok bransta da hocalarimizin da takviyesiyle beraber çocuklarimizi insallah gelecege hazirlamaya çalisiyoruz. Okul basarilarinin yaninda kendilerini disipline etmek adina sportif olarak da fiziksel gelisimleri içinde sporun çok önemli oldugunu biliyoruz ve bu bakimdan tüm kurumlarin seferberliginde Çocuklarimizi daha ötede daha iyi noktalara tasimak adina emek veriyoruz. Ben emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Özellikle velilerimize çocuklarini bu spor alanlarina yönlendirdikleri için de tesvik ettikleri için de ayrica tesekkür ediyorum“ dedi.

Gelecek nesillere güzel bir ilçe birakmanin yanisira, egitimlerine ve ahlakli bireyler olarak yetismelerine ve yeteneklerini kesfetmelerini sagladiklarini belirten Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas ”Sindirgimizda 2004 yilinda Belediyemiz olarak basladigimiz yaz okulu faaliyetleri yillar boyunca hiç aksamadan devam ediyor. Yeri geldi 1300 ögrencilere kadar çiktik. Bu yil da tam 1071 tane kayitli ögrencimiz var. Bugün 11 ayri bransta çocuklarimiz hem spor yapiyorlar Hem de Milli Egitimle beraber Müftülükle beraber degerler egitimini ögreniyorlar. Yani çocugumuzun özellikle yaz zamaninda bos zamanini degerlendirebilecegi çok özel bir durum bu. Sindirgi’da Cengiz Ünder gibi milli futbolcularimiz bu yaz okulundan yetistiler. Ayni zamanda Serif Pehlivan, Mehmet Ali Yagci gibi daha önceden Kirkpinar Baspehlivanlarinin izinden giden Yagli güres takimimiz da su an da basarilarinin üzerine basari ekliyorlar. Yani Sindirgi’mizda basketbol, yüzme, güres, yagli güres, tenis, ata binme ve degerler egitimi farkli alanlarda resim, sanat, her bir alandaki bu yaz etkinlikleri hakikaten toplum tarafindan, veliler tarafindan ve ögrenciler tarafindan çok kabul görüyor. 5-6 yastan 17-18 yasina kadar olan alandaki ilk orta ve lise çocuklari burada egitime tabii tutuluyor. Hem kaymakamligimiz hem belediye hem tüm diger kurumlar hakikaten mükemmel bir uyum içerisinde ve bu yil da Büyüksehir Belediye Baskanimiz Yücel Yilmaz’in da forma destegiyle beraber de harika bir ortam yakalandi. Yenilenen Atatürk stadyumu yüzme havuzu kapali spor salonu ve güres alanlari bu etkinliklerin hepsine kucak açiyor. 2 ay boyunca Sindirgi’da yani okul hiç bitmedi, egitim hep devam ediyor. Yaz okulu Sindirgi’ya çok seyler kazandiriyor“ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile