Sındırgı'dan Kısa Kısa

Sındırgı'ya bağlı İbiller köyünde "koyun-keçi çiçeği" hastalığı görüldüğü bildirildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, hastalığın direkt temasla, virüsle kontamine olmuş yem ve eşya gibi malzemelerle bulaştığı, sindirim yoluyla bulaşı olmadığı belirtildi.

Hastalıkla mücadelenin sürdüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Köyümüzde gerekli idari ve fenni tedbirler alınmış olup, dezenfeksiyon faaliyetleri devam etmektedir. Hastalık çıkan köyümüz ve çevre köylerde tüm küçükbaş hayvanlara koyun-keçi çiçek aşısı yapılacaktır. Hastalıktan korunmada bir başka önemli nokta da koyun-keçi çiçek virüsü direkt güneş ışığı karşısında kısa sürede denatüre olmakta. Virüs, hastalıklı sürülerin kaldığı karanlık ve serin ağıllarda 2 yıl, meralarda ise 2 ay canlı kalabiliyor. Hayvan hastalıklarıyla mücadele eden tüm kamu ve serbest veteriner hekimlerin hayvan sahiplerini bu konuda bilgilendirerek, bu süreler içerisinde hastalık görülen ağıllara yeniden hayvan sokmaları engellenmelidir."

-Sındırgı'da 2013 yılı koyun, keçi varlığının güncelleme çalışmaları başladı-

Balıkesir Damızlık Koyun Keçi Birliği tarafından Sındırgı merkez ve köylerinde koyun, keçi güncelleme çalışmalarının yapıldığı bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şunlar ifade edildi:

"2013 yılı anaç koyun keçi desteğinin de alt yapısında kullanılacağından tüm yetiştiricilerimizin mevcut hayvan varlığını tespit ettirip güncelleme çalışmalarına katılmaları zorunludur. 30 Eylül 2013'e kadar güncelleme çalışmalarının bitirilmesi gerekmektedir. Hayvanlarından düşen kulak küpelerinin tespit edilip müdürlüğümüze müracaat edilmesiyle, aynı bireysel numara bastırılarak küpeleme işlemi yapılacaktır."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile