Sindirgili Mehmet Amca 'Siz De Benim Gibi Yapin, Paranizi Depremzedelere Bagislayin'

Sindirgili Mehmet Amca 'Siz De Benim Gibi Yapin, Paranizi Depremzedelere Bagislayin'

Sindirgili 74 yasindaki Mehmet Çakirhan, umre için biriktirdigi parasini, asrin felaketinin yasandigi deprem bölgesinde kullanilmak üzere Kizilay’a bagislarken, onun vefakâr davranisi Türkiye’de gündem oldu. 50’den fazla hayirsever Mehmet Amca’yi umreye yollamak istedi ancak kendisi verdigi mesajla yine herkesi duygulandirdi.

Mehmet Çakirhan’in duyarli davranisindan etkilenen 50’den fazla hayirsever Mehmet amcayi umreye göndermek için aradi. Ancak Çakirhan ve çocuklari gelen teklifleri tesekkür ile geri çevrilerek, yardim yapmak isteyenlerin depremzedelere yardim yapmasini istedi. Örnek davranisi ile gönüllere giren Mehmet Çakirhan, "Beni, 10 sefer hacca yollayalim deseler simdi gitmem. Para vermek isteyenler versinler deprem yardimina. Benim yaptigim gibi “ sözleri ile net mesaj verdi.

Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas da hayirseverlerin umre teklifi için aramasi üzerine hem duyarli davranisindan dolayi Mehmet Amca’ya tesekkür etmek, hem de selamlari iletmek üzere evinde ziyaret etti.

Baskan Yavas “ Amcam diyor ki beni arayanlara soranlara Allah razi olsun. Yani çok ince düsünceliler, bizim verdigimiz hayri ben kendim yaptim ve benden çikti. O umre için bana teklifte bulunanlara kusura bakmasinlar suanda çok daha aciz olan çok daha yardima ihtiyaci olan depremzede kardeslerimiz var. Onlara gitsinler oraya bir ev yapsinlar, bag diksinler orada gitsinler onlarin barinma ihtiyacini, yiyecek ihtiyacini, giyecek ihtiyacini karsilasinlar buna destek versinler. Onlarda benim gibi yapsinlar daha çok sevabi olur diyor. Mehmet amcam bu güzel davranisindan dolayi seni tebrik ediyoruz. Sindirginin hakikaten hayirseverlik isi çok güzeldi ama taçlandiranda Mehmet amcam oldu” dedi.

Yüregil mahalle muhtari Mustafa Egiol “Yurt içinden ve yurt disindan yüzlerce kisi aradi. Mehmet amcamizi umreye göndermek için. Hatta mahallede diger ihtiyaç sahibi varsa onlari da gönderebileceklerini belirttiler. Hayirsever insanlarimizdan Allah razi olsun“ dedi.

Kizilay Sindirgi subesi baskani Talat Karakaya “ Ilçemiz Yüregil mahallesinden Mehmet Çakirhan vatandasimiz geçen hafta içerisinde umre parasini depremzedelere göndermek için yanimiza geldi. Daha sonra ülkemizin çesitli yerlerinden hatta yurt disindan da olmak üzere Ingiltere, Almanya’dan aradilar, Arabistan’dan aradilar Biz onu Umreye götürelim diye. Ancak hem Mehmet amca olsun hem de çocuklari olsun bu teklifi kabul etmediler. Eger çocuklari dediler ki babamiz umreye gidecek olursa ileri günlerde kendi sartlarimizda kendimiz göndermek istiyoruz dediler. Ve bagisi yapan Mehmet amcanin vatandaslardan istedigi sey su ben nasil depremzedelere gönderdiysem onlarda o parayi oraya göndersinler ben daha çok memnun olacagim" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile