Sinema Atölyesinde Belge Heyecani

Sinema Atölyesinde Belge Heyecani

Bursa Büyüksehir Belediyesi Kültür Sube Müdürlügü bünyesinde 2012 yilinda kurulan Karagöz Sinema Atölyesi, 10’uncu yilini kursiyerlere verilen belge töreni ile tamamladi.

Bursa’da 10 yildir sinema adina yapilan her türlü çalismanin içinde yer alan Karagöz Sinema Atölyesi, bu süreçte 12 bin kursiyere egitim verdi. Atölyeye katilan kursiyerler, basta Bursa’da çekilenler olmak üzere pek çok filmde görev aldi. Bursa’nin marka degerlerinden olan Karagöz Sinema Atölyesi belge töreninde; oyunculuk, senaryo, film yapim ve dogaçlama atölyelerine katilan kursiyerler katilim belgesi almanin heyecanini yasadi. Yil boyunca etkinliklerde sahne alan ve destek veren tüm sanatçilara, kurum kuruluslar ve egitimlerini basariyla bitiren Karagöz Sinema Atölyesi ögrencilerine belgeleri, Kültür Sube Müdürü Yusuf Sevinç tarafindan verildi.

Bu arada, yil boyunca devam eden 2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti Bursa açik hava kutlama etkinlikleri de bu törenle sona ermis oldu. Türk Dünyasi Kültür Baskenti Bursa’nin ulusal ve uluslararasi klasmandaki ana etkinliklerin farkindaligini pekistirmek üzere Kültür Sube Müdürlügü tarafindan planlanan etkinlikler, mayis ayindan itibaren tarihi belediye binasi yanindaki açik amfi tiyatronun yani sira Mudanya, Karacabey, Gürsu, Yenisehir ve Orhangazi’de gerçeklestirildi.

30 hafta boyunca planlanan etkinliklerde; tarihi mehteran konseri, kiliç kalkan ve halkoyunlari gösterileri ile Bursa’nin marka degerlerinden Karagöz Hacivat gösterimleri yogun ilgiyle takip edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile