Sinema Elestirmeni Akça'dan Elestiri Sikayeti

Sinema Elestirmeni Akça'dan Elestiri Sikayeti

Gazeteci-Yazar ve Sinema Elestirmeni Kerem Akça bir söyleside, son yillarda sinema yazarligi ile ilgili sosyal platformlarda çok fazla elestirinin oldugunu söyleyerek tepki gösterdi.

Malatya Inönü Üniversitesi 14. Uluslararasi Kisa Film Festivali çerçevesinde Iletisim Fakültesinde, Gazeteci-Yazar ve Sinema Elestirmeni Kerem Akça’nin konuk oldugu “Sinema Yazarligi” söylesisi gerçeklestirildi.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Beyler Yetkiner'in moderatörlügünde gerçeklestirilen söyleside Kerem Akça “Sinema Yazarligi”, “Türkiye’de Sinema Yazarligi”, “Film Analizi Yapilirken Nelere Dikkat Edilmeli?” konularinda ögrencilere bilgi verdi. Daha önce deneyimledigi yazarlik anilarindan söz eden Kerem Akça, “Sinema yazarliginin son 20 yila kadar fark olusturmak gibi bir sansi yok. Sinemada son 20 yildir farkli elestiri metotlarinin yer aldigini görmekteyiz. Bu elestiri metotlari sosyoloji, psikoloji, feminist elestiri ve teknik elestiri metotlari uygulaniyor genelde. Özellikle son 20 yilda sinema dergilerin ve bloklarin çikmasiyla fark olusmaya basladi” ifadelerini kullandi.

Akça, bir filme iyi ya da kötü demeyi çok basit buldugunu, bunun belirli metotlarla desteklenerek gerçekçi bir hal almasinin gerektigine dikkat çekti. Her alanin kendine has metotlarinin oldugunun altini çizen Akça, sinema yazarligi ile ilgili sosyal platformlarda çok fazla elestirinin oldugunu vurguladi.

Yetkiner'in günün anisina Akça’ya plaket verdigi program sonunda Akça katilimcilarin sorulari da cevapladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile