Sınır Kapısı İçin Yürüdüler

Kofçaz Belediyesi ile Bulgaristan'ın Bolyarovo Belediyesi tarafından Sınır Ötesi İşbirliği programı kapsamında hazırlanan "Malkoçlar, Türkiye ve Istranca Bulgaristan Köyleri Arasında Sınır Yolu Bağlantısı" projesi çerçevesinde iki köyün sakinleri, Malkoçlar Sınır Kapısının açılması için yürüyüş yaptı.


Kofçaz ilçesine bağlı Malkoçlar köyü meydanında toplanan bir grup, yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki 1948 yılına kadar faaliyet gösteren Malkoçlar Sınır Kapısına kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından köy kahvesinde bir konuşma yapan Kofçaz Belediye Başkanı Nuri Çalışkan, Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında hazırladıkları projenin iki ülke arasındaki dostluğu arttıracağını söyledi.

Malkoçlar Sınır Kapısının yeniden açılması ile iki bölge halkının ekonomisi ve kültürlerinin güçleneceğini belirten Çalışkan, bir dönem aktif olan kapının 2. Dünya Savaşı sonrasında kapatıldığını anımsattı.

Sınır kapısının yeniden açılması için çaba harcadıklarını ifade eden Çalışkan, şöyle devam etti:

"Gümrük kapısının yeniden açılması, bölgemize ciddi anlamda katkı sağlayacaktır. Avrupa Birliği projeleri kapsamında projemizi hazırladık. Sınır kapısının yeniden açılmasını istiyoruz. Projemiz Avrupa Birliği yetkili makamlarınca onay gördü. Teknik tasarımını hazırladığımız projemizin son aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Yürüyüş ile sesimizi daha fazla kitleye duyurmak istiyoruz. Toplum içerisinde bilinç oluşturmaya çalışıyoruz. Öncelikle Malkoçlu sakinlerine teşekkür ediyorum."

Bolyarovo Belediye Başkanı Hristo Hristov da sınır kapısının açılması ile iki ülke insanları arasında var olan dostlukların daha da artacağını söyledi.

Sınır kapısı ile iki ülkenin ilişkilerinin güçleneceğine inandığını vurgulayan Hristov, "Uzun zamandır içimizde büyüttüğümüz, heveslendiğimiz ve icra ettiğimiz bir konu. Kapının açılması için adımlar atıldı. Projenin son aşamasına gelmiş durumdayız" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile