Sinirin Sifir Noktasinda Çiftçilerin Zorlu Gübre Atma Mesaisi Basladi

Sinirin Sifir Noktasinda Çiftçilerin Zorlu Gübre Atma Mesaisi Basladi

Türkiye’de tarimsal üretimde önemli yere sahip olan sinir kent Kilis’te, kuraklik riski etkili olan yagislarla ortadan kalkarken, yüzü gülen çiftçinin yüksek rekolte beklentisi ve yogun mesaisi de basladi.

Güneydogu Anadolu Bölgesi’nin en önemli geçim kaynaklarindan olan tarimla ugrasan Kilisli çiftçilerin ekinlere üst gübresi atma mesaisi basladi.

Yagisli geçen kis mevsiminin ardindan çiftçiler, tarlalarini sürmek, tohum ekimi ve gübre atmak için tarlalarin yolunu tuttu. Satin aldiklari tohum gübrelerini mibzere yükleyen çiftçiler, günün erken saatlerinde tarlalarin yolunu tutup traktöre yükledikleri tohum ve gübreyi toprakla bulusturuyor.

"Bu sene çiftçiler çok heyecanli"

Sinirin sifir noktasi Kilis’te 150 bin dekar alanda bugday ve arpa üretimi yapilmakta oldugunu söyleyen Ziraat Mühendisleri Odasi Baskani Güven Özdemir, "Hava sartlarini geçen seneye göre kiyaslarsak bu yil yagislar bekledigimizin üzerinde ve çiftçilerimizin yüzleri gülüyor. Kilisli çiftçiler bu sene hem heyecanli hem daha da ümitli çünkü dört gözle beklenen yagislar yagdi ve yagmaya da devam ediyor. Kurakligin ardindan 4 günlük yagacak olan yagmurlar hububat tarlalarina da yagdi ve çiftçilerimiz de hummali bir sekilde tarlalarina gelerek üst gübrelerini atiyorlar. Geçen sene bugday ve arpa üretiminde rekolte çok düsüktü ama bu yil yagan yagis miktarlari iyi oldugu için çiftçilerimiz hem mutlu hem heyecanli hem de rekolte beklentimiz çok yüksek" dedi.



"Bu yil hedefimiz 700 kilogram"

Havalarin kurak gitmesinden dolayi rekoltenin düsük oldugunu söyleyen Çiftçi Ugur Demir, "Geçen sene havalar çok sicakti ve yagislar da hemen hemen hiç olmamisti. Bu yil ise erken gelen yagmur bizi çok sevindirdi. Biz çiftçiler hemen tarlalarin yolunu tuttuk ve yagisli geçen kisin ardindan tarlalara gübre atma mesaimiz de basladi.

Bu yil biz çiftçiler çok sevinçliyiz çünkü herhangi bir olumsuz olay olmazsa 400 ile 450 kilogram verim aldigimiz alandan bu yil 600 ile 700 arasinda gelecegine inaniyoruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile