Sinop Ab Koordinasyon Merkezi 'Eurodesk Temas Noktası' Oldu

Sinop Ab Koordinasyon Merkezi 'Eurodesk Temas Noktası' Oldu

Sinop İl Özel İdaresi bünyesinde geçen yıl kurulan 'AB Proje Ofisi'nce Ulusal Ajans'a yapılan başvuru ardından yeni ismiyle 'AB Proje Koordinasyon Merkezi' olan ofise, Türkiye genelinde 43 kuruma verilen, 'Eurodesk Temas Noktası' yetkisi verildi

Sinop İl Özel İdaresi bünyesinde geçen yıl kurulan 'AB Proje Ofisi'nce Ulusal Ajans'a yapılan başvuru ardından yeni ismiyle 'AB Proje Koordinasyon Merkezi' olan ofise, Türkiye genelinde 43 kuruma verilen, 'Eurodesk Temas Noktası' yetkisi verildi.
Konuyla ilgili bilgi veren Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, Avrupa'nın en büyük gençlik fırsatları bilgi paylaşım ağı ve mensuplarına önemli avantajlar sunan Eurodesk'in 1990 yılında İskoçya'da kurularak faaliyetlerine başladığını, en son 2008'de Türkiye'nin de katılımı ile 32 üye ülkeye ulaştığını hatırlattı. Güvençer, "Genç bireylerin sosyal, kişisel ve mesleki gelişimlerini sağlamaları için anlaşılır ve kolay erişilebilir bilgi sağlamayı amaçlayan oluşum, kişiselleştirilmiş bir yaklaşım kullanarak, gençlerin sunulan bilgiyi yorumlamalarını ve özümsemelerini sağlayarak, hayata geçirmelerine yardımcı oluyor. Bu noktada, yararlanabilecekleri hizmet, olanak ve fırsat yelpazesinden, haberdar ederek, pasif bir bilgi verme yerine, gençlerin ihtiyaçlarına ve sorunlarına cevap veren aktif bir hizmet sunuluyor" dedi.
Sinop Gençliğinin, gelecekte daha sağlıklı, başarılı ve faydalı bireyler olarak yaşamlarını devam ettirmeleri için Eurodesk ağı içinde yer almanın onlara büyük destek olacağına inandıklarını kaydeden Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, söz konusu imkanlardan maksimum derece yaralanılacağına inandığını sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile