Sinop Erfelek Barajı İshale Hattı Çalışmaları Başladı

Sinop’a arıtılmış su getirilmesi için içme suyu ishale hattı çalışmaları kapsamında Erfelek Barajı ishale hattı çalışmalarının yapımına başlandı.

Merkeze bağlı Okullar Caddesi üzerinde başlayan çalışmalar kapsamında 21 kilometrelik çelik boru ve 8 kilometre polietilen boruların döşeneceği belirtildi. Boru hattı ihalesini üstlenen İncekaya İnşaat Genel müdürü Necden Tüzün, 'İşin bitim tarihi 2012 yılı sonu, fakat biz Eylül ayı sonuna kadar bu işi bitirerek, musluklardan içme suyunu akıtmayı hedefliyoruz. ' dedi.

Konu ile ilgili bilgi veren Sinop Valisi Ahmet Cengiz, içme suyu ishale hattı ve arıtma tesisinin Sinop'un geleceğine yapılacak bir yatırım olduğunu söyledi. Cengiz, Bu isale hattı 14 milyon lira, arıtma tesisleri 12 milyon toplam 26 milyon lira tutarında bir projedir. Sinop İl Merkezi, Erfelek ilçe merkezi ve Sinop Erfelek grubu içme suları birliğinde yer alan 33 adet köyün içme kullanma ve endüstri suyu ihtiyacını karşılayacak Yapılan isale hattı çalışmalarının yanı sıra, Sinop Merkez Şahin tepesi ile Korucuk köyüne 2 adet 5.000 metreküp kapasiteli su depoları ve Erfelek İnce meydan bölgesine 2 bin 500 metreküp kapasiteli su depoları inşaa edilecek. Ben bu işte a dan z ye kadar tüm emeği geçen insanlarımıza teşekkür ediyorum inşallah Sinop 21 yüzyılda halk ettiği noktaya ulaşacaktır. ' diye konuştu.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ise Bu proje benim için duygu yüklü bir proje, bu projenin başlangıç tarihi 1979 yılına dayandığını söyledi Ergül, 'Sinop 'un içme suyu binlerce yıldır, Sinop yarım adasının çatlaklarından karşılanıyordu, daha sonra Erfelek çayından alınan drenajlardan gelmeye başladı, burada da su konusunda sıkıntılar yaşanıyordu. Bu yıl itibari ile bu sıkıntılar gidecek. İshale hattı çalışmalarının arıtma tesisi bitimi ile birlikte biteceği sözünü aldık. Sinop Sağlıklı bir içme suyuna kavuşacak. ' dedi.






Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile