Sinop Il Özel Idaresine Sifir Atik Belgesi

Sinop Il Özel Idaresine Sifir Atik Belgesi

Sinop Il Özel Idaresi, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginca hayata geçirilen geri dönüsüm projesi kapsaminda sifir atik belgesi almaya hak kazandi.

Sinop Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdür Yardimcisi Cem Levent Yücel, “Projemiz hem dünyada hem de ülkemizde çok önem arz eden bir proje, atiklarimizin ayristirilarak geri dönüsüme kazandirilmasi büyük önem arz ediyor. Hem ekonomi açisindan hem de çevre kirliligini önlenmesi açisindan Il Özel Idaremizin almis oldugu bu belgenin önemli bir niteligi var. Kendilerini tebrik ediyoruz” diyerek belgeyi Sinop Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Yahya Çinkil’a takdim etti.

“Sehirdeki hizmetin aynisini kirsalda da gerçeklestirecegiz”

Genel Sekreter Yahya Çinkil, köylere her türlü hizmeti götürmek için yogun çaba harcadiklarini ifade ederek, “Sehirdeki hizmetin aynisini kirsalda da hayata geçirmek için kati atik toplamayi da vazife ediniyoruz. Il Özel Idaremiz; kirsal kesimde temizlik hizmetlerini genisleterek çevre bilincinin arttirilmasi ve dogal yasami korumayi ön planda tutuyor. Yeni konteynirlarin dagitimiyla birlikte, köy sakinlerine daha temiz ve saglikli bir çevrede yasama imkâni sunarak vatandaslarimizin refahini arttirmayi ve Sinop için deger üretmeyi sürdürüyoruz” dedi.



“Dünyaya örnek bir proje”

Sinop Il Özel Idaresini tebrik ederek açiklama yapan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ise “Il Özel Idaresinin köylerde çok çesitli görevleri var. Bu görevlerden bir tanesi de kirsaldaki köylerimizin evlerinden çikan atiklari geri dönüsüm noktasina ulastirmak. Sifir Atik Projesinin arkasindaki temel amaç israf etmemek, ihtiyacimizin üzerinde tüketmemek, tüketiliyorsa da bunu tekrar kullanmak amaçli geri dönüsüme kazandirmak. Sayin Cumhurbaskanimizin esi Emine Erdogan Hanimefendilerin himayelerinde, dünyaya örnek bir proje olan Sifir Atik Projesi; bütün illerimizde, bütün kamu kurum ve kuruluslarinda, bütün yönetim birimlerinde uygulanmakta. Il Özel Idaremizin bütün hizmet binalarinda bu Sifir Atik Projesinin uygulanmasindan dolayi bu belgenin verilmesi takdire sayan. Bütün kamu kurum ve kuruluslarina örnek olmasi açisindan da bu belge bizim açimizdan önemli. Genel Sekreterimizi ve Özel Idaremizin bütün çalisanlarini tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile