Sinop'ta 850 Adet Avci Böcek Dogaya Salindi

Sinop'ta 850 Adet Avci Böcek Dogaya Salindi

Türkiye’nin önemli kestane üretim yerlerinden olan Sinop’ta gal arisiyla mücadele çalismalari kapsaminda biyolojik mücadele laboratuvarinda üretilen 850 adet ‘Torymus Sinensis’ isimli avci böcek, Erfelek ilçesine bagli Kirazlik köyünde dogaya salindi.

Programda konusan Sinop Valisi Mustafa Özarslan, “Sinop’ta kurdugumuz laboratuvarda 2022 ve 2023 yillari içerisinde Ayancik, Erfelek ve Türkeli ilçelerine toplamda 5 bin 746 adet avci böcek üretilmis ve dogaya salinmistir. 2022 ve 2023 yillarinda toplam 268,98 hektarlik alanda avci böcek salimi yaptik. 2024 yili içinde avci böcek üretimimiz yaklasik 5 bin adet olacak. Bu konuda çalismalarimiz devam etmektedir. Gal arisi ile mücadele kapsaminda büyük emek gösteren Orman Bölge Müdürlügümüze, Il Tarim Müdürlügümüze, Biyolojik Mücadele Laboratuvarlarimizda çalisan uzmanlarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Vali Özarslan’in konusmasinin ardindan 850 adet avci böcek kestane ormanlarina salindi. Programa Gerze Kaymakami ve Erfelek Kaymakam Vekili Mehmet Deniz Arabaci, Erfelek Belediye Baskani Mehmet Uzun, Il Genel Meclis Üyesi Ziya Dilsiz, Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kanbur, Il Tarim ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Erfelek Ziraat Odasi Baskani Ali Koca, Kirazlik Köyü Muhtari Bülent Koca, Orman Bölge Müdürlügü görevlileri ve üreticiler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile