Sinop'ta AB Delagasyonu Ile Ilk Yönlendirme Komite Toplantisi Yapildi

Sinop'ta AB Delagasyonu Ile Ilk Yönlendirme Komite Toplantisi Yapildi

Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi (KUZKA) öncülügünde geçeklestirilen Sinop’ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliginin Artirilmasi Projesinin paydaslari ile ilk yönlendirme komitesi toplantisi yapildi.

Sinop Valisi Erol Karaömeroglu baskanliginda gerçeklestirilen toplantida, Sinop Su Ürünleri Isleme Soklama ve Depolama Tesisinin ortaklik yapisi, gerçeklestirilecek faaliyetler ve gelecekte sürdürülebilirligine iliskin yapilacak çalismalar ele alindi. Toplantiya, Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’ni temsilen Uzman Semih Vardar, Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Mustafa Akan Fazlioglu, proje ortaklari Sinop Belediyesi, Sinop Üniversitesi, Sinop Il Özel Idaresi, Sinop Ticaret ve Sanayi Odasi ile S.S. Abali Köyü Su Ürünleri Kooperatifi temsilcileri katildi.



"Yol haritasi hazirlanacak"

Toplantinin açilisinda konusan Sinop Valisi Erol Karaömeroglu, "Su ürünlerinden elde edilen gelirin artirilmasi, su ürünleri ekosisteminin gelistirilmesi ve bölge özelinde Sinop’un bir cazibe merkezi haline dönüstürülmesi amaciyla 2012 yilinda kurumlarimiz KUZKA öncülügünde çalismalara basladi.

Hazirlanan proje 2014 yilinda Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’na sunulmus ve destek almaya hak kazanmistir. 2018 yilinda Proje Tanimlama Dokümaninin onaylanmasina müteakip ihale hazirlik çalismalarina geçilmistir. 2020 yilinda müsavirlik ve insaat ihaleleri tamamlanmis olup 2021 yili baslarinda su ürünleri isleme, soklama ve depolama tesisi yapimi baslamistir. 2022 yilinda ise projenin teknik yardim ve mal alimi bilesenleri ihalelerinin tamamlanmasi planlanmaktadir. Proje kapsaminda ilk asamada Sinop Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklasik 20 dönüm alanda 3 bin ton/yil kapasiteli su ürünlerinin isleme, soklama ve depolama tesisi yapilacak, ikinci olarak Yatirim Destek Ofisimizde KOBI Destek Merkezi kurulacak, son asamada ise TR82 Bölgesi’nde (Kastamonu, Çankiri, Sinop) turizm sektörünün rekabetçiligin artirilmasi amaci ile TR82 Bölgesi turizm master plani, destinasyon tanitim stratejisi ve kümelenme yol haritasi hazirlanacak" dedi.



"Bölgemiz için oldukça önemli"

Toplantida projenin teknik detaylari hakkinda bilgi veren Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç ise "Proje kapsaminda bölgenin bir diger ekonomik degeri olan turizm sektörünün canlandirilmasi için turizm tanitim stratejisi hazirlanacak ve KOBI destek merkezi kurulacak. Teknik yardim ihalesini bakanligimiz baslatmisti. Önümüzdeki günlerde de teknik yardim ihalesinin degerlendirmesi yapiliyor olacak. 2022 yilinin ilk 3-4 ayinda da tamamlamayi ön görüyoruz. Bunun disinda sadece bir mal alimi ihalesi yapilacak. Birlesmis Milletlerin sürdürülebilir kalkinma hedefleri ile AB’nin yesil mutabakat çerçevesinde belirledigi kriterlere dayanarak ihale bütçesinden artan kismiyla tesisin elektrik ihtiyacini karsilayacak bir günes enerji santrali kurulmasi noktasinda talepte bulunacagiz" diye konustu.

Toplanti, gündem maddelerinin görüsülerek karara baglanmasi ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile