Sinop'ta Bogulma Tehlikesi Geçiren Dayi Ve Yegen Kurtarildi

Sinop'ta Bogulma Tehlikesi Geçiren Dayi Ve Yegen Kurtarildi

Sinop’ta bogulma tehlikesi geçiren dayi ve yegen, cankurtaranlar tarafindan kurtarildi.

Olay, Sinop’un Akliman sahilinde saat 14.30 siralarinda meydana geldi. Denizdeki firtina nedeniyle yapilan uyarilara ragmen denize giren Ayse U., bir süre sonra bogulma tehlikesi geçirdi. Yegenini kurtarmak için denize giren Erdal T. de sert dalgalara kapildi. Sinop Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi’na bagli cankurtaranlar durumu fark ederek Erdal T. ve Ayse U.’yu 2 dakika içinde denizden çikardi. Bogulma tehlikesi geçiren 2 kisiye ilk müdahalesini yapan cankurtaranlar Dogukan Yilmazer, Mehmet Çakir, Oguzcan Tosun, Erdem Çavdar ile Ugray Ulukan ve cankurtaran sefi Kasim Arda Yilmazer yasanabilecek bir faciayi önledi. Olay yerine polis ve 112 acil saglik ekipleri intikal etti. Erdal T. sedyeye alinarak ambulansa tasindi. Ayse U. da yürüyerek ambulansa alindi. 2 kisi tedbir amaçli Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Cankurtaran Dogukan Yilmazer, “Havanin uygun olmadigini yaptigimiz devriyelerle vatandaslarimiza sürekli bilgilendirme yapiyoruz. Ama ne kadar da devriye atsak, ilgilensek, insanlari bilgilendirmeye çalissak, insanlara bir seylerin gerçekten tehlikeli oldugunu asilayamiyoruz. Yasayarak görüyoruz. Keske yasanmasaydi. Az önce çok kötü bir olay basimiza geldi. Bir baba kizini kurtarmak için denize giriyor ama kendi canini da hiçe atarak, kendi canini kaybedebilirdi. Arkadaslarimin görmesiyle birlikte diger cankurtaran arkadaslarimla beraber suya dalis yaptik. Sag salim 2 dakikadan kisa bir sürede bogulan vatandaslarimizi sudan çikardik. Biz görevimizin basindayiz. Görevimizi icra ediyoruz. Ama vatandaslarimizdan sunu istiyoruz. Lütfen bu havalarda Sinop’umuzun güney cephesini kullansinlar. Kuzey cephesinde bu tarz havalarda denize girmesinler. Biz ne kadar elimizden geleni yapsak da birer süper kahraman degiliz. Herkese yetisemeyiz. Kendi can sagliklari için lütfen uyarilari dikkate alsinlar” dedi.

Cankurtaran sefi Kasim Arda Yilmazer de vatandaslardan yapilan uyarilari dikkate almalarini, dalgali oldugu zaman denize girmemelerini istedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile