Sinop'ta Fener Alayli Cumhuriyet Bayrami Kutlamalari

Sinop'ta Fener Alayli Cumhuriyet Bayrami Kutlamalari

Cumhuriyet’in kurulusunun 99. yil dönümü aksami Sinop’ta fener alayi düzenlendi. Binlerce vatandasin katildigi yürüyüste 120 metrelik Türk bayragi açildi, kutlamalar Mogollar konseriyle devam etti.

Sinop’ta Cumhuriyet’in kurulusunun 99. yil dönümü kutlamalari aksam saatlerinde de devam etti. Sakarya Caddesi üzerinde düzenlenen fener alayina binlerce vatandas katildi.

Vatandaslar bando esliginde açilan 120 metrelik Türk bayragiyla yürüdü. Kutlamalar, Sabahattin Ali etkinlik alaninda Sinop Belediyesi’nce düzenlenen Mogollar konseri ile devam etti.

Birbirinden degerli parçalarin seslendirildigi konserde sahneye çikan Sinop Belediye Baskani Baris Ayhan, tüm katilimcilarin Cumhuriyet Bayrami’ni kutladi. Ayhan, “Bugün Cumhuriyet’imizin kurulusunun 99. yili. Mesrutiyet’ten Cumhuriyet’e dönüsümüzün 99. yilini, ilk günkü coskuyla kutluyoruz. Bize bu güzel vatani ve bu güzel rejimi armagan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin aziz hatirasi önünde saygiyla egiliyorum” dedi.

Baskan Ayhan, Mogollar grubu kurucularindan Cahit Berkay’a günün anisina Sinop’un sembolü olarak kotra hediye etti. Cahit Berkay ise konseri düzenleyen Baskan Baris Ayhan’a tesekkürlerini dile getirerek, “Biz hep sunu söylüyoruz gönlümüzden, bundan baska Türkiye yok. Biz hep bildigimiz yoldan, sevgimizden vazgeçmeyecegiz. Bizler minnettariz Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaslarina” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile