Sinop'ta Ilk Defa 'Kadin Ahi' Seçildi

Sinop'ta Ilk Defa 'Kadin Ahi' Seçildi

Sinop’ta Ahilik Haftasi çerçevesinde ilk kez ’kadin ahi’ seçildi. 2022 yili Türkiye’nin kalfasi da Sinop’tan seçildi.

Sinop’ta 35’inci Ahilik Haftasi kutlamalarinda protokol üyeleri ve esnaf, bando takimi esliginde eski otogar mevkisinden baslayarak Hükümet Meydani’na kadar yürüdü. Valilik önünde kutlama töreni düzenlendi.

Sinop’ta yilin ahisi Belgin Köklü, ilk kez ’kadin ahi’ unvanini aldi. 2022 yili Türkiye’nin kalfasi da Sinop’tan Yagiz Faik Aksu oldu.

Törende konusan Sinop Valisi Erol Karaömeroglu, “Ahi Evran-i Veli’nin esnaf ve sanatkarlarimiza biraktigi is ahlaki ve çalisma disiplininin hem ekonomik gelisimimizde hem de toplumsal huzurun saglanmasinda büyük önem tasimaktadir. Türkiye’de 35.’si düzenlenen Ahilik Haftasi etkinliklerinde Türkiye’de 2022 yili kalfasinin Sinop’umuzdan seçilmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmistir. Ahi Evran-i Veli’yi örnek alip miras biraktigi is ahlaki ve çalisma disiplinini kendine düstur edinerek 2022 yilinin kalfasi seçilen Yagiz Faik Aksu’yu tebrik ediyor, bundan sonra da bu ahlak ve çaliskanliklarinin devam etmesini diliyorum” dedi.



Ilk kadin ahi

Belediye Baskani Baris Ayhan ise “Bugün bu etkinlik sirasinda bir ahimiz seçilecek. Bugün ilk defa sehrimizde bir kadini, Atatürk’ün izinden yürüyen, toplumun her kesiminde önder olmus çok kiymetli kadinlarimizdan biri bugün ahilik kaftanini giyecek ve Atatürk’ün kadininin gerçek anlamda ne kadar azimli, çaliskan olmasini canli örnegini görecegiz. Bu anlamda Sinop’ta yilin ahisi seçilen Belgin Köklü hanimefendiyi tebrik ediyorum” seklinde konustu.

Sinop’ta unutulmaya yüz tutmus keten dokuma meslegini sürdüren ve gelecek nesillere aktarmayi hedefleyen ahi Belgin Köklü, “Bana bu unvani layik gördükleri için herkese tesekkür ederim. Elimden geldigince bu unvana layik olmaya çalisacagim. Esnaflikta da basarilarimi sürdürecegim. Eskiye yönelik keten ürünlerini canlandiriyorum. 30 yildir kaybolmus olan el dokumasini yeniden gündeme getirdik. 16 yildir dokuma isi yapiyorum. Bunu daha ileriki nesle aktarmayi planliyorum. Bu yil da ahi olarak seçildim, çok mutluyum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile