Sinop’ta Kadın Çiftçiler Yarıştı

Sinop’ta Kadın Çiftçiler Yarıştı

Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün düzenlediği "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" isimli yarışmada kadın çiftçiler, kıyasıya yarıştı.

Sinop Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmaya merkez, Durağan, Erfelek, Boyabat, Gerze, Saraydüzü, Türkeli, Ayancık ilçesinden yarışmacılar katıldı.

Konu ile ilgili bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erol Saraçoğulları, 'Kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim - yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, kadın çiftçilerinin performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek ve girişimcilik duygularını aşılamak amacıyla Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nı düzenlendik. Katılımın beklenenden fazla olması bizleri sevindirdi. ' dedi.

Tarla bitkileri, seracılık, meyve sebze yetiştiriciliği, bitki sağlığı, hayvan sağlığı ve su ürünleri gibi tarımsal konularda soruların sorulduğu yarışmada, Boyabat temsilcisi birinci olurken, Erfelek ikincilik, Durağan ise üçüncülük elde etti.

Yarışmaya Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Erol Saraçoğulları, Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, İl Özel İdare Sekreteri Orhan Alpay, Orman Ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Ercan Yeni, İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Giresun, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Çevre Ve Şehircilik Müdürü Salih Sağır, Merkez İlçe Jandarma Komutanı Volkan Kocatürk ,İl Genel Meclisi Üyeleri, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile