Sinop'ta Köylerde Kaçak Su Kullananlara 133 Bin Lira Ceza

Sinop Özel Idaresi Denetim Ekibi tarafindan yapilan denetimler neticesinde, saat harici kaçak su kullaniminda bulunan 7 vatandasa toplam 133 bin lira idari para cezasi uygulandi.

Sinop Valiliginden konuyla ilgili yapilan paylasimda, “Ilimizde, özellikle yaz aylarinda köylerimizdeki nüfus artisi ile birlikte su tüketiminin arttigi, meydana gelen kayip/kaçaklar da bu duruma eklendiginde, bazi yüksek yerlesim yerlerine suyun ulasmadigi gözlemlenmistir. Bu sebeple; yasanan su sorununun giderilmesi, kayip kaçaklarin önlenmesi, su hatlari ve tesisatlarinin kontrol edilmesi amaciyla Valiligimiz koordinesinde ‘denetim ekibi’ olusturulmustur. Denetim ekiplerimiz; yogun bir sekilde alan ve tesisat taramasi yaparak su kaçaklarinin tespitine yönelik çalismalarina baslamistir. Bu kapsamda; yapilan denetimler neticesinde, saat harici kaçak su kullaniminda bulunan 7 aboneye toplam 133 bin lira idari para cezasi uygulanmistir” denildi.

Kaçak su kullananlarin ihbar edilmesi çagrisinda bulunan Valilik, su ifadelere yer verdi:

“Abonelik yaptirmadan kaçak yollarla su kullanmak 5237 sayili Türk Ceza Kanunu’nun 163. maddesi kapsaminda suçtur. Denetim ekiplerimiz araliksiz olarak çalismalarina devam edecektir. Kiymetli vatandaslarimiz; kaçak su kullanimi konusunda hepimize önemli görevler düsmektedir. Kaçak su kullanimi ile karsilasmaniz durumunda; Sinop Il Özel Idaresinin telefon hattina veya Sinop Ili Merkez Ilçe ve Erfelek Ilçesi Içme Sulari Birligi Baskanliginin telefon hattina bildirmenizi önemle rica ediyoruz. Kaçak su ihbarinda bulunmak vatandaslik görevidir. Ihbarda bulunan vatandaslarimizin kimlik bilgileri gizli tutulacaktir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile