Sinop'ta Yaralari Tedavi Edilen Dogaya Salindi

Sinop'ta Yaralari Tedavi Edilen Dogaya Salindi

Sinop’ta yarali bulunan yilan kartali, sahin ve peçeli baykus tedavileri sonrasi Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi ögretim üyeleri ve ögrenciler tarafindan dogaya salindi.

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi ögretim üyeleri ve ögrencileri ile birlikte Doga Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlügü, Sarikum Yaban Hayati Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Klinik, bakim ve ameliyat alanlarinda incelemelerde bulunan Vali Özarslan, Bölge Müdürü Orhan Çatalçam’dan, yaban hayvanlarina yönelik yürütülen tedavi ve rehabilitasyon çalismalari hakkinda bilgiler aldi. Doga, Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlügü çalisanlarina gösterdikleri gayret ve emekten dolayi tesekkür eden Vali Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi ögretim üyeleri ve ögrencileri ile birlikte yarali olarak bulunan ve tedavileri tamamlanan yilan kartali, sahin ve peçeli baykuslari dogaya saldi.

Sarikum Yaban Hayati Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafindan, 2023 yilinda yüzde 60 oraninda tedavi basarisi elde edilerek, 300’ün üzerinde yarali yaban hayvani yapilan tedavileri sonrasinda dogaya salindigi bildirildi.

Sarikum Yaban Hayati Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yarali hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapma imkanina sahip olduklarini vurgulayan Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, "Burada iki veteriner arkadasimiz var. Hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapabiliyorlar. O noktada teknolojik altyapimiz gayet gelismis durumda" dedi.

Öte yandan Sarikum Yaban Hayati Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin içinde ameliyathane, radyoloji ve yogun bakim üniteleri de bulunan Türkiye’deki 5 merkezden biri oldugu belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile