Sir Alex Ferguson: Bu maç için farklı planlarımız var

Manchester United Teknik Direktörü Sir Alex Ferguson, Bursaspor maçı için farklı planları olduğunu söyledi. Bursaspor'un genç yeteneği Volkan Şen'e di

Manchester United Teknik Direktörü Sir Alex Ferguson, Bursaspor maçı için farklı planları olduğunu söyledi. Bursaspor'un genç yeteneği Volkan Şen'e dikkat etmeleri gerektiğini belirten Ferguson, Bursaspor'un gücü için ise "Bursaspor'un da hala lider olması performansları için iyi bir gösterge." dedi.

Ferguson, Şampiyonlar Ligi C Grubu 4. maçında yarın akşam 21.45'de Bursaspor'la yapacakları maç öncesi Bursa Atatürk Stadı'nda basın toplantısı düzenledi. Son iki haftada takımla ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmadığını ve hazır olduklarını dile getiren Ferguson, oyuncuların durumunun iyi olduğunu kaydetti.

"FARKLI PLANLARIMIZ VAR"

Ferguson, bir gazetecinin, "Bu akşamki maçta önceki maçtan farklı bir durum bekliyor musunuz? şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi: "Ev sahibi ekip olmasından dolayı tabi ki farklı olacaktır. Ama bizim de bütün takımlarla olduğu gibi deplasman maçları için de farklı planlarımız var. Tabi ki kazanmak istiyoruz. 10 puana ulaşarak İngiltere'deki durumumuzu da rahatlatmak istiyoruz. 10 puanı yakalayınca kuvalikasyonları da garantilemiş olacağız. İngiltere'deki durumumuzu düzeltmek adına tabi ki buradaki maçımızı kazanmak istiyoruz."

"iNGİLTERE LİGİNDE TÜRK FUTBOLCULAR OYNAYABİLİR"

Old Trafford'da bir gün bir Türk oyuncu oynayabilir mi? şeklindeki sorusunu ise Ferguson, "Şu anda herhangi bir planımız yok ama tabi ki olabilir. Tugay bunladan biriydi. İngiltere liginde en iyi performansı gösteren oydu. Bundan sonra da olabilir." yanıtını verdi.

"Hernandez ve Nani'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki performansı farklı oluyor, bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soruya ise tecrübeli teknik adam, "Ekim, Kasım ayında şampiyonlar ligiyle birlikte İngiltere Ligi'ndeki maçlar dışında bu maçlarda da oyuncularıma şans verme imkanı oluyor. Performanslarıyla ilgili bunun etkisi olabilir." cevabını verdi.

"BURSASPOR'UN LİDER OLMASI PERFORMANSI İÇİN İYİ BİR GÖSTERGE"

Alex Ferguson, "Fenerbahçe-Bursa maçını izlediniz mi, Bursaspor'u nasıl buldunuz?" şeklindeki soruyu ise şöyle cevaplandırdı: "Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Bursaspor gibi takımlarla her zaman zorlu maçlar yaptık. Bursaspor'un da hala lider olması performansları için iyi bir gösterge. Fener maçında da gayet iyiydiler. Bir öcneki maçta da 5 gol atmış olmaları performanslarının önemli bir kanıtı."

Ferguson, Manchester United dışında bir takımı çalıştırmayı düşünür mü? sorusuna ise "Hayır" yanıtı verdi.

"VOLKAN ŞEN'E DİKKAT ETMEMİZ GEREKİYOR"

Başarılı teknik adam, "Türkiye'de İngiltere'de oynayabilecek bir oyuncu analiziniz var mı? şeklindeki soruya, "Volkan Şen, çok tehlikeli bir futbolcu, dikkat etmemiz gerekenlerden birisi. Ama şu anda takip ettiğim bir oyuncu yok." cevabını verdi.

Avrupa'daki diğer ligler ve kulüpler hakkında genel değerlendirmesi sorulan Ferguson, grup maçlarında dünya standartlarında maçlar ortaya çıktığını ifade etti.

"55-0 ŞAKAYDI"

İngiltere'den ayrılırken, Bursaspor-Manchester maçı için '55-0' Bursaspor kazanır' şeklindeki sözlerine de açıklama getiren Ferguson, "Bu bir şakaydı." dedi.

Ferguson, bir gazetecinin, "Bursaspor ve antrenörüyle ilgili ne söyleyebilirsiniz, ilk kez şampiyon oldu, çok genç bir teknik adam?" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Özellikle çok güzel bir durum, Bursa seyircisi ve Bursa için. Üç büyüklerin hegemonyasını kırmaları bizim için de mutluluk verici. Yeni takımların Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmasını umuyoruz."

PARK: SON İKİ MAÇTA ÖZGÜVENİM ARTTI

Futbolcu Park ise genç oyuncuların takıma adaptasyonu ile beraber konsantrasyonlarının daha da arttığını belirtti. Park, bir basın mensubunun, "Valencia maçından sonra iyi oynamadığınızı söylediniz. Son 5 maçtan sonra nasıl hissediyorsunuz?" şeklindeki sorusuna ise şu cevabı verdi: "Son iki maçtan sonra özgüvenim daha da yerine geldi. Şimdi oynamaktan daha çok mutluyum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile