Sırbistan Arnavut Ulusal Konseyi Başkanı Jonuz Musliu Edirne'de

Sırbistan Arnavut Ulusal Konseyi Başkanı Jonuz Musliu, Edirne Belediye Başkanı Gürkan'ı ziyaret etti

Sırbistan Arnavut Ulusal Konseyi Başkanı Jonuz Musliu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret etti.

Gürkan,  ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gürkan, Balkan halklarıyla yüz yıllarca aynı coğrafyada barış ve huzr içinde yaşadığını ifade ederek, Balkan halklarının yaşadığı acıları Edirneliler olarak bir kez daha paylaştıklarını ifade etti.

-Yurtdışı Türkler ve Dostları Derneği  genel kurulu yapıldı

Edirne’de bir otelde gerçekleşen genel kurula Edirne Vali Yardımcıları Mustafa Karslıoğlu ve Salih Altınok, Sırbistan Arnavut Ulusal Konseyi Başkanı Jonuz Musliu ve davetliler katıldı..

Edirne Vali Yardımcısı Karslıoğlu, Balkanlar'ın Türkiye için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Balkan ülkeleri ile sıkı bir ilişki içinde olduklarını ifade eden Karslıoğlu, “Samimi ve dostça ilişkiler devletler arasında diplomatik bir şekilde devam etmekte. Bu kurulan derneğimizin, kamu diplomasisi alanında önemli bir fonksiyonu olacaktır. Bu dernek Balkanlar arasında eğitim, kültürel, sosyal, turizm alanlarında samimi dostça ilişkilerin kurulmasına vesile olacaktır” dedi.

Edirne’de bulunmaktan dolayı büyüm memnuniyet duyduğunu dile getiren Sırbistan Arnavut Ulusal Konseyi Başkanı Jonuz Musliu ise zamanın bir olma zamanı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin her zaman kendilerine destek verdiklerini söyleyen Musliu "Türkiye bizim için çok önemli. Trakya Üniversitesi öğrencilere kapılarını açıyor. Üniversitemiz Türkiye’de değil tüm Balkanlar'a ışık saçan bir üniversite. Öğrencilerin burada olması Türkiye’nin ne kadar barışa ve bilime önem verdiği en güzel kanıtı" dedi.

Genel kurulda başkanlığa seçilen Kıymet Kara da amaçlarının Balkan ülkeleri arasında gönül köprüleri kurmak olduğunu kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile