Sirbistan'da Yeni Hükümet Güvenoyu Aldi

Sirbistan'da Yeni Hükümet Güvenoyu Aldi

Sirbistan’da üst üste üçüncü dönem basbakanlik görevini üstlenecek olan Ana Brnabic liderligindeki yeni hükümet güvenoyu aldi.

Sirbistan’da üçüncü dönem basbakanlik görevini üstlenecek olan Ana Brnabic liderligindeki yeni hükümet, geçtigimiz çarsamba günü parlamentoda yapilan oylamada 68’e karsi 157 oyla güvenoyu aldi. Yeni kabinede Rusya yanlisi siyasetçi Ivica Dacic Basbakan Yardimcisi ve Disisleri Bakani olurken, radikal ve milliyetçi çikislariyla taninan Aleksandar Vulin’in yer almamasi dikkat çekti. Basbakan Ana Brnabic, hükümetin güvenoyu almasinin ardindan yaptigi açiklamada kendilerini zorlu görevlerin bekledigini söyleyerek, hem Rusya hem de Bati yanlisi isimlere yer verilen yeni kabinenin Avrupa Birligi hedefine ilerlerken ayni zamanda dogudaki müttefikleriyle ittifakini da güçlendirecegini söyledi.



Yeni kabinede Adalet Bakani Maja Popovic, Köy Isleri Bakani Milan Krkobabic, Çevre Bakani Irena Vujovic ve Egitim Bakani Branko Ruzic’in önceki kabinedeki makamlarini koruduklari görülürken, Disisleri Bakani Ivica Dacic, Çalisma ve Sosyal Isler Bakani Nikola Selakovic, Savunma Bakani Milos Vucevic, Aile ve Demografi Bakani Darija Kisic Tepavcevic, Iç ve Dis Ticaret Bakani Tomislav Momirovic, Maliye Bakani Sinisa Mali, Ekonomi Bakani Rade Basta, Tarim Orman ve Su Isleri Bakani Jelena Tanaskovic, Madencilik ve Enerji Bakani Dubravka Negre, Idarecilik ve Yerel Yönetimler Bakani Aleksandar Martinovic, Azinlik Haklari ve Toplumsal Diyalog Bakani Tomislav Zigmanov, Içisleri Bakani Bratislav Gasic, Avrupa’ya Entegrasyon Bakani Tanja Miscevic, Bilim, Inovasyon ve Teknolojik Gelisim Bakani Jelena Begovic, Insaat Ulasim ve Altyapi Bakani Goran Vesic, Saglik Bakani Danica Grujicic, Turizm Bakani Husein Memic, Spor Bakani Zoran Gajic, Kültür Bakani Maja Gojkovic, Bilgi ve Telekomünikasyon Bakani Mihailo Jovanovic ve Kamu Yatirim Bakani Marko Blagojevic oldu. Yeni kabinede Novic Toncev, Djordje Milicevic ve Edin Djerlek ise devlet bakani olarak yer aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile