Sirbistan'in Güneyinde Siddetli Yagislar Nedeniyle OHAL Ilan Edildi

Sirbistan’in güneyindeki Sancak bölgesinde etkili olan siddetli yagislar nedeniyle Prijepolje, Yeni Pazar ve Seniçe’de (Sjenica) olaganüstü hal ilan (OHAL) edildi.

Sirbistan’in güneyinde etkili olan saganak yagislar hayati durma noktasina getirdi. Bosnaklarin yogun olarak yasadigi Sancak bölgesindeki Prijepolje, Yeni Pazar ve Seniçe’de olaganüstü hal ilan (OHAL) edildi. Yeni Pazar kentindeki Trnavica, Josanica ve Raska nehirleri tasti. Trnavica nehrinde 2 kisinin kayboldugu ve arama çalismalarinin sürdügü duyuruldu. Sehir yönetimi, vatandaslara nehir ve tehlike arz eden köprülerden uzak durma çagrisi yapti.

Sehir merkezinde de sel felaketinin yasandigi Seniçe’de aralarinda ev, okul ve apartmanlarin yer aldigi 200’den fazla binayi su basti. Lima nehrindeki su seviyesi saatte 7 santimetre hizla artmaya devam ederken, Prijepolje’de ise küçük nehirlerin tastigi ve bazi bölgelerde halkin tahliye edildigi belirtildi. Yetkililer, yagislarin önümüzdeki günlerde artabilecegi uyarisinda bulunuyor. Bölgede etkili olan siddetli yagislar, Karadag ve Bosna Hersek’te de çesitli sorunlara neden oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile