Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nden Çocuklar İçin 'Umut Yıldızı' Projesi

Şırnak Emniyet Müdürlüğü tarafından, "Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı" isimli projeyle toplam 25 çocuğa verilen 'Bilgisayar Bakım ve Onarım' kursunda sona gelindi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı" projesinin suça sürüklenmiş, sokağı yurt edinmiş, uyuşturucu bağımlısı olmuş ve benzeri olumsuz şartlarla karşı karşıya olan öncelikle 16-18 yaş grubu, risk altındaki çocuklara yönelik olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada bu çocukların suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması ile topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması amacıyla 3 Mayıs 2010'dan itibaren ders verildiği kaydedildi.
Açıklamada, "Çocuk Şube Müdürlüğümüz kayıtlarında yer alan, suça sürüklenen, sokakta çalıştırılan ve risk altında bulunan çocuklar arasında, kendilerinin ve ailelerinin de muvafakatleri alınan, 9 bayan, 16 erkek, toplam 25 çocuğa, 03 Mayıs- 27 Temmuz 2010 tarihleri arasında toplam 3 ay, 61 gün ve 368 saat, Bilgisayar Bakım ve Onarım mesleğinde kurs verilmesi kararlaştırılmış ve Türkiye İş Kurumu Şırnak İl Müdürlüğü ile Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü arasında Eğitim Hizmetleri Protokolü hazırlanarak 03 Mayıs
2010 tarihinden itibaren belirlenen kursiyerlere eğitim verilmeye başlandı" denildi.
Kurslar 27 Temmuz'da sona erecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile