Şırnak Gençlik Ve Kültür Evi'nden Bilgisayar Yazılım Kursu

Şırnak Gençlik ve Kültür Evi 'Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor' projesi kapsamında yazılım kursu düzenledi.

Habitat için Gençlik Derneği ve Ulusal Gençlik Parlamentosu; Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Microsoft ile 'Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor' projesi çerçevesinde bir ortaklık geliştirdi.
BBBÖ Yazılım geliştirme eğitmen eğitimine Şırnak'tan Gülnaz Geçgel ve Mehmet Başak katıldılar. Geçgel ve Başak, aldıkları eğitimleri gönüllü olarak Şırnak'taki gençlere aktaracaklar. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Şırnak Gençlik ve Kültür Evi Asistanı Nazlı Altürk, eğitim programının bilişim sektöründe programcı veya yazılımcı olarak çalışan bilgi işlem personelinin veya bu işleri meslek olarak yapmak isteyen kişilerin katılması gereken eğitim programı olduğunu belirtti. Altürk, "Bu programı
tamamlayan katılımcılar, veritabanı altyapılarını kurabilir. Yazdıkları programlarla, şirketlerin tüm iş süreçlerini daha verimli ve hatasız çalıştırabilmek için dijital ortama aktarabilmeleri için, C, WİJUALBASİC, PHP, ASP, C+, html programlarının eğitimleri verilecektir. Eğitime katılacakların bilgisayar bilgisinin olması veya bilgisayarla ilgili bir bölümde okumuş ya da okuyan kişiler olması gerekmektedir. Eğitimlerimiz ücretsizdir. Ve eğitim sonunda katılımcılara Kurs Katılım Belgesi verilecektir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile