Şırnak'ta 3 Geçici Köy Korucusunun Teröristlerce Kaçırıldığı İddiası

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde kaybolan ve 3 gündür haber alınamayan 3 geçici köy korucusunun terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldığını savundu.

Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gabar Dağının eteklerinde yaylaya çıkan göçebelerin yanında bulunan geçici köy korucusu Nimet Özbey, amcasının çocukları Emin ve Abdullatif Özbey'in terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldığını, bu tür eylemler ile terör örgütünün gerçek yüzünün ortaya çıktığı söyledi.

"Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde kaybolan ve 3 gündür haber alınamayan 3 geçici köy korucusunu terör örgütü PKK kaçırdı. Her yer güllük gülistanlık oldu derken bütün bu olumsuz haberler bizleri son derece üzmektedir. Eğer niyetleri çözüm sürecini bozmaksa açık bir şekilde açıklasınlar" diyen Kandemir, bu tür eylemleri yaparak samimiyetsizliklerini ortaya koyduklarını belirtti.

Korucu camiası olarak her zaman çözüm sürecinden yana olduklarını, örgütün de bu süreci korucular üzerinden baltalamaya çalıştığını anlatan Kandemir, şöyle konuştu:
"Örgüte seslenmek istiyorum. Korucuları rahat bıraksınlar. Bu tür saldırıları yaparak korucuları korkuttuklarını sanmasınlar. Tam tersini yapıyorlar. Süreci baltalamak ve bozmak istiyorlarsa bunu korucular üzerinden yapmasınlar. Korucular her zaman olduğu gibi bu gün de çözümden yanayız. Mardin'in Dargeçit ilçesinde şantiyeyi ateşe vererek, Diyarbakır ile Bingöl arasındaki yolu keserek araçlara zarar veriyorlar. Buna artık nasıl çözüm süreci diyeceğimizi bilemiyoruz artık."
Bölgede oluşan huzur ve güven ortamının terör örgütünü rahatsız ettiğini belirten Kandemir, "Bu işe her şeyi göze alarak girdik. Terör bu tür oyunları bıraksın. Bu tür olayları yaparak örgüt gerçek yüzünü geçmişte olduğu gibi bu gün de ortaya koymaktadır. Örgüt, çözüm sürecinin bozulması için ellerinden geleni yapıyor. Bölgeye huzurun refahın gelmesini istemiyorlar" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile