Şırnak'ta Akılcı İlaç Kullanımı Kampanyası

Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü akılcı ilaç kullanımı kampanyası kapsamında etkinlik düzenledi.



Bilboardlara antibiyotik kullanımı ile ilgili bilgilendirme afişleri astıklarını bildiren İl Sağlık Müdürü Dr.Nedim Uzun, eczanede ve gezici araçlarla Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşı bilgilendirdiklerini söyledi.

"Yapılan araştırmalar sonucunda antibiyotiklerin tüm dünyada ve ülkemizde en çok reçete edilen ilaçlar grubunda olduğu bilinmektedir." diyen Uzun, şunları kaydetti:

"Antibiyotiklerin gereksiz kullanımı ile yan etkilerin ortaya çıkışı, maliyet artışı yanında dirençli mikroorganizmaların meydana gelmesi sorununu da gündeme getirmektedir. Akılcı ilaç kullanımına her hekimin uyması gerekiyor ve halkımızın bilinçlendirilmesi önem arz etmektedir. Gereksiz ve uygun olmayan antibiyotik kullanımına ilişkin alışkanlıkları ve davranış şekillerini değiştirmek için konuyla ilgili eğitim çalışmalarının, kısıtlama yöntemlerinin uygulanması konularında merkez ve ilçelerde bilboardlar için 35 afişle vatandaşı bilgilendirdik. Şırnak Devlet Hastanesi ve Cizre İlçe Devlet Hastanesinde ilaç ve tıbbi cihaz birimi personellerimiz tarafından stantlar açılarak halkımıza el ilanları dağıtılıp gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Yapılan bu çalışmalarımıza ilaveten ilimiz genelinde tüm sağlık tesislerimize ve serbest eczanelerimize Bakanlığımız tarafından onaylı afişler asılarak halkımıza dağıtımı gerçekleştirilmek üzere broşür dağıtımı yapmış bulunmaktayız."

Uzun, ilaç kullanımı ile ilgili halkı bilinçlendirme çalışmalarının süreceğini sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile