Sirnak'ta Boya Badana Egitimi Gören 12 Kadin Köy Okullarini Boyuyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Kadin Girisimci Kurulu ve Il Milli Egitim Müdürlügü ile ortak düzenlenen proje kapsaminda halk egitim merkezinde boya badana egitimi gören 12 kursiyer tarafindan köy okullari boyaniyor.

DEDAS Il Müdürlügünün sponsor oldugu projede, 12 kursiyer kadin, Geçitboyu 75. Yil Ilk ve Ortaokulunu boyadi.

Sirnak Il Milli Egitim Müdürü Nazan Sener, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, sponsor firmanin malzeme destegiyle halk egitim araciligiyla ISKUR destekli kurslarda boya badana egitimi gören 12 kursiyer kadinin köy okullarini boyadiklarini söyledi.

Daha önce kadinlarin Özveren köyündeki okulu boyadini aktaran Sener, sunlari kaydetti:

"Su an ikinci okuldayiz. 6 Eylül’e kadar ne kadar okul boyayabilirsek o kadar iyi. Kadinlarimiz bir yandan meslek edinirken diger yandan 6 Eylül’de okullarimiz egitime basladiginda çocuklarimiz temiz ve hijyenik ortamda ders basi yapacaklar. Sponsor destegi geldikçe kadinlarimiz okul boyamaya devam edecek. 12 kadin kursiyerimiz var ama sponsor firmadan ve aile destek merkezinden 20 kisilik ekip arkadaslara destek veriyor. Bu seferberlik kapsaminda el birligiyle köy okullarimizi boyayip yeni egitim ögretim yilina piril piril ortamda girmeyi hedefliyoruz."

TOBB Sirnak Kadin Girisimciler Kurulu Il Baskani Ayse Iskenderoglu da projedeki amaçlarinin kentte kadin boya ustalarini yetistirmek oldugunu, 12 kursiyerin okullari boyayarak islerindeki pratiklerini gelistirdiklerini ifade etti.

Iskenderoglu, amaçlarinin 6 Eylül’e kadar en az 5 okulu boyayarak ögrencilerin daha temiz ortamda ders basi yapmalarini saglamak oldugunu belirtti.

DEDAS yetkilisi Leyla Aksu da sponsor firma olarak amaçlarinin kadin girisimcilere gerekli destegi sunarak kadinlarin is alanlarinda var olmalarini saglamak oldugunu dile getirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile