Şırnak'ta Bulunan Yaralı Yavru Kartal Tedavi İçin Gaziantep'e Gönderildi

ŞIRNAK - Şırnak'ta bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunarak Orman ve Su İşleri Müdürlüğü görevlilerine teslim edilen yaralı yavru kartal tedavi için Gaziantep'e gönderildi.

Orman ve Su İşleri Şırnak İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Kalay, yaptığı açıklamada, Uludere ilçesinin Andaç köyünde bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunan yavru kartalı teslim aldıklarını söyledi.

Kalay, veteriner gözetiminde yapılan ilk müdahalede kartalın sağ ayağı ve sağ kanadının kırık olduğunu tespit ettiklerini ifade ederek, "İlimizde tedavisi mümkün olmadığından kartalı Gaziantep'teki Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürlüğüne gönderdik" dedi.

Kaya kartalının bir vatandaş tarafından av tüfeği ile vurulduğunu tahmin ettiklerini kaydeden Kalay, kaya kartalının atmacagiller familyasından koruma altında olan büyük ve kahverengi bir kartal türü olduğunu, kayalık, dağlık ve orman gibi genellikle zor erişilebilen yerlerde yaşadığını, doğanın dengesi açısından korunması gerektiğini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile