Şırnak'ta Kaçakçılık İddiası

Şırnak Valiliğince kaçakçılık faaliyetlerinin sebebi olarak gösterilen işsizlik konusunda vatandaşlara arıcılık ve kilimcilik gibi alanlarda iş imkanları sağlanmasında yardımcı olunacağı belirtildi.

Valilikten, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve beraberindeki heyetin kaçakçılık faaliyetlerinde kullanılan katırlarla ilgili gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, görüşmede katırların kaçakçılık faaliyetlerinde kullanıldığı belirtilerek, katırların gayri yasal işlerde kullanılmasının doğru olmadığının ifade edildiği kaydedildi.
Bunun hem hayvan hakları hem de sigaranın sağlığı verdiği zararlar nedeniyle insan haklarına aykırı olduğunun vurgulandığına işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:
"Bu anlamda hepimizin kaçakçılık faaliyetlerine karşı çıkmamız gerektiği, ilgili vatandaşları bu konuda kendilerinin de uyarmasının uygun olacağı dile getirildi.

Valiliğimizce ayrıca heyete kaçakçılık faaliyetlerinin sebebi olarak gösterilen işsizlik konusunda vatandaşlara arıcılık ve kilimcilik gibi alanlarda iş imkanları sağlanmasında yardımcı olunacağı belirtildi."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile