Şırnak’ta Kadın Çiftçilerin Yarışması Çekişmeli Geçti

Şırnak’ta Kadın Çiftçilerin Yarışması Çekişmeli Geçti

Şırnak'ta düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor adlı bilgi ve proje yarışması çekişmeli geçti.Yarışmada birinci olan Seven Dursun Siirt'te düzenlenecek bölge yarışmasında Şırnak'ı temsil edecek.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Şırnak Vali Yardımcısı Akın Ağca, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Demirbaş, Ak Parti Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan ve kurum amirleri katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kırsaldaki kadınların sosyal aktivitelerini artırmak için tarımsal konularda bir yarışma düzenledi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şevket Kunt, yaptığı konuşmada yarışmaya katılan kadınlara teşekkür etti. Yarışmada birinci olan kadının Siirt'te düzenlenecek bölge yarışmasında Şırnak'ı temsil edeceğini kaydeden Kunt, orada yapılacak derece sonucu Çanakkale'de yapılacak ülke finaline katılabileceğini ifade etti.

Yarışmaya merkez ile Beytüşşebap, Cizre, Güçlükonak, idil, Silopi, Uludere ve ilçelerinden kadın çiftçiler katıldı. Bayanların kıyasıya mücadele ettiği yarışmada, hayvan hastalıkları, et ve süt fiyatları, hayvan bakımı, gıda bilgisi konularında 15 soru soruldu. Yarışmada birinci olan Seven Dursun'a bir buçuk altın, ikinciye bir tam altın, üçüncüye yarım altın, diğer 4 yarışmacıya ise çeyrek altın verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile