Sirnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre salonunda düzenlenen programda Sirnak’in 12 mahalle muhtarina AFAD gönüllülük sertifikasi ve kimlikleri verildi.
Düzenlenen programa Sirnak Vali Yardimcisi Ahmet Kavanoz, Sirnak Belediye Baskani Mehmet Yarka, Sirnak Üniversitesi Rektörü Abdurrahim Alkis, AFAD Il Müdürü Muzaffer Islek ve kamu kurum temsilcileri ile vatandaslar katildi.
Türkiye’de afet yönetimi ve koordinasyonu alaninda Içisleri Bakanligi Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanliginin önemli faaliyetler gerçeklestirildigini ifade eden Sirnak Vali Yardimcisi Ahmet Kavanoz; “Ülkemizin dört bir yaninda AFAD, afet öncesi hazirlik ve zarar azaltma, afet esnasinda yapilacak müdahale ve afet sonrasindaki iyilestirme çalismalarinin yönetim ve koordinasyonunu gerçeklestiriyor. Böyle önemli bir kurumumuzda AFAD gönüllüsü olmak, vatandaslarimiza zor zamanlarinda hizmet ederek yanlarinda oldugunu göstermek toplum hizmeti çalismalarina önemli katki sunmaktadir. Muhtarlarimizin da afetlerde vatandaslarimizin yanlarinda olabilmek için AFAD gönüllüsü olmalarini, bu yolda mücadele etmelerini önemsiyorum. Temel AFAD gönüllüsü olarak egitimleri basariyla tamamlayan ve destek AFAD gönüllüsü olmaya hak kazanan muhtarlarimizi ve katilimcilarimizi yürekten tebrik ediyorum” dedi.
AFAD Il Müdürü Muzaffer Islek ise; “AFAD baskanligimiz tarafindan AFAD gönüllülük sistemi ile ülkemizde meydana gelecek afetlerde yapilmasi gereken dogru davranislari bilen, afetlerin zararlarini en aza indirmek ve verilen hizmetin kalitesini artirmak amaciyla görev yapan ekiplere destek olabilecek gönüllü sayisini artirmak için ’Muhtarlar Destek AFAD Gönüllüsü oluyor’ projesi çerçevesinde gönüllülügün ve afetlere hazirlikli olma bilincinin mahalle ölçeginde yayginlastirilmasina önemli katkida bulunacak bu proje ile mahalle muhtarlarimizdan egitimlerini tamamlayanlara Içisleri Bakanligimizca gönderilen kimlik ve sertifikalarinin takdim için toplanmis bulunmaktayiz. Afetler olus zamani belirli olmayan durumlar oldugundan sürekli hazir olunmayi gerektirmektedir. Afet anlarinda ve sonrasinda hizli müdahale insan hayatini kurtarmada son derece önemlidir. Türkiye’de afet sözcügü ile akla ilk gelen deprem olmakta, ancak afet kavrami Türkiye’nin her bölgesinde farkli sekilde kendini göstermektedir. Afet olgusu kimi bölgelerde deprem, kimi bölgelerde ise kütle hareketleri, heyelan, çig veya sel-taskin olaylari olarak gerçeklesmektedir. Ülkemiz, üzerinde bulundugu cografya itibariyle basta deprem olmak üzere birçok doga ve insan kaynakli tehlikelere maruz kalmaktadir. Afetleri tümüyle önlemek elimizde degilse de afetlerin etkilerini ve tahribatini en aza indirmenin olanakli oldugu kabul edilmektedir. Buda afetlere karsi alinacak diger her türlü önlemin yaninda toplumun tüm kesimlerinde afetler konusunda farkindaligin arttirilmasi ile mümkündür. Bu farkindalik sürekli egitim faaliyetleri ile saglanmaktadir. Egitimde atilan her bir adim, toplumun duyarliligini, bilincini, akilci düsünme gücünü, dogal yeteneklerini ve becerilerini gelistirmek için gereken gücü arttirmaktadir. Afetlerden korunmanin ilk ve en önemli yolu bilgili, farkindalik kazanmis ve sorumlu bireyler yetistirmektir. Sirnak Valiligi Afet ve Acil Durum Müdürlügü olarak, Valimiz Cevdet Atay’in talimatlari ve himayeleri dogrultusunda, sorumluluk duygusuyla ilimiz genelinde ’Cumhuriyetimizin 100. yilinda 100 afet önleyici tedbir al. Egitim al tatbik et, sevenlerini mutlu et’ slogani ile hiz kesmeden ilimiz genelinde bir tatbikat ve egitim seferberligi baslatmis bulunmaktayiz” diye konustu.
Sirnak'ta Muhtarlar AFAD Gönüllüsü Oldu
Sirnak Valiligi Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) tarafindan Cumhuriyet’in 100. yilinda 100 önleyici tedbir projesi çerçevesinde kentteki muhtarlar AFAD gönüllüsü oldu.