Şırnak'ta Sağlıksız Şartlarda Taşınan 9 Ton Et İmha Edildi

Şırnak'ta jandarma ekiplerince sağlıksız şartlarda taşınan 9 ton et, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince imha edildi.

Edinilen bilgiye göre, Uludere yolunda jandarma ekiplerince yol kontrolü sırasındaki bir kamyonette sağlıksız şartlarda taşınan 9 ton ete el konuldu. Etler işlemlerin ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne teslim edilirken, yapılan tahlil ve incelemelerin ardından menşei belirlenemeyen ve sağlıksız olduğu tespit edilen etler, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlilerince Şırnak şehir çöplüğünde imha edildi.
Gıda ve Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Yaldız, yaptığı açıklamada, üreticileri ve tüketicileri korumanın görevleri olduğunu belirterek, "Biz burada olduğumuz sürece vatandaşlarımıza sıkıntı yaşatmayacağız" dedi.

Jandarmaca kendilerine teslim edilen etlerin üzerinde üretim tarihi, firma bilgilerinin bulunmadığını ve usulsüz şekilde naylona paketlenmiş halde olduğunu ifade eden Yaldız, "Menşeini tespit edemediğimiz etler gıda olarak kullanılması mümkün olmadığı için gereken işlemleri yaptık. Yaklaşık 9 ton civarında kemiksiz löp et, kokuşmuş vaziyetteydi. Soğuk zinciri de yoktu mevzuata da aykırı bir şekilde taşınıyordu. Bu etlerin naklinde kullanılan araç ve kişilerle ilgili idari ceza yaptırımlarımızı uyguladık."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile