Sirnak Üniversitesi'nde Rekor Doluluk Orani

Sirnak Üniversitesi'nde Rekor Doluluk Orani

Sirnak Üniversitesi, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonuçlarina göre, faaliyet gösterdigi 15 yillik zamanin en yüksek doluluk oranina ulasti. Üniversite, 2023-2024 egitim-ögretim yilina yüzde 95 doluluk oranina ulasti.

Sirnak Üniversitesi, 2008 yilinda 73 ögrenci ile basladigi egitim hayatinin 15’inci yilinda basarilarini katlayarak arttirdi. Istikrarli bir sekilde büyüyen üniversite, bu yil birçok bölümde kontenjan artisina gitti. Buna ragmen doluluk oranini yüzde 95 doluluga ulasti.

Sirnak Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkis, 2008 yilinda kurulmasina ragmen çok hizli bir gelisme gösterdigini Sirnak Üniversitesinin dünyadaki 12 bin üniversite arasinda 3 bin 434 sirada yer aldigini söyledi.

Kampüslerinin yeni nesil üniversiteler arasinda çok modern bir sekilde insa edildigini, alt ve üst yapida iyi üniversiteler arasinda yer aldigini vurgulayan Aktas, “Bu modernize ögrencilerin üniversite tercihinde önemli yer tutabiliyor. Buraya gelecek egitimcilerin Sirnak Üniversitesinde egitim ve ögretim faaliyetini rahatlikla saglayabiliyor. Bizim kampüsümüzde yer alan kütüphane çok az üniversitede var. Ayrica Sirnak Üniversitesi 2019 yilinda Türkiye’de yapilan binalar arasinda en iyi bina seçildi. Buda binalarin egitim açisindan degerli oldugunu göstermektedir” dedi.

Ögrenci sayisinin yaklasik 6 bin 500 civarinda olup bunlarin önemli bir kismi fakülte ögrencilerinden olusmakta oldugunu, diger kismini meslek yüksekokulu ögrencilerinden olustugun belirten Rektör Alkis, "Kampüsümüzde 5 fakülte, 2 yüksek okul ve meslek yüksek okulu bulunmaktadir. Bizim kampüste ögrencilerimiz rahatlikla üniversite ortaminda hissedebiliyorlar. Bu da bizim için gurur verici bir durum. Ögrencilerimiz bazen havuzun kenarinda, kütüphanede öz çekim yaptiklarini gördügümde gurur duyuyorum. Onlarin mutlulugu bizim için asil olandir. Istanbul, Ankara, Izmir’deki arkadaslariyla yaptiklari bu paylasimi gördügümde iftihar ediyorum. Buda Sirnak için iyi bir referans" diye konustu.



"Saglik bilimleri fakültesini tip fakültesine hazirlik olarak düsünüyoruz"

Saglik bilimleri fakültesini tip fakültesine hazirlik olarak düsündüklerine ifade eden Alkis, "Ayni zamanda 500 yatakli bölge hastanesi yapiliyor. Bu hastanenin afiliye sistemi seklinde tip fakültesine dönüstürülmesini planliyoruz. Gerekli görüsmeleri yaptik insallah bunda basarili oluruz. Sehrimize ciddi bir katki sunacaktir. Il genel nüfusumuz yaklasik 600 bin hem saglik sorunlarini giderebilecek hem de akademisyenlerimiz için iyi bir imkan olacaktir. Akademisyen sayimiz 350 civarinda Bunlarin yaklasik 30’u profesör, 60’i doçent ve geri kalanlari da doktor ögretim üyeleri ile asistan. Bunlar sehrimiz için iyi bir imkan. Akademisyen demek beyin demek güç demek bunlarin her birisi için Sirnak’a çok önemli hizmetler katabilecegini düsünüyoruz” seklinde konustu.

“Rektör olarak atandigimda bütün birimleri görmek sorun sikintilari yerinde görmek için ziyaretlerde bulundum" diyen Rektör Alkis, "Idil ilçesine gittigimde Ziraat Fakültesi ögrencisi olduklarini söyleyen bir grup beni karsiladi. ‘Sayin rektörüm biz buradayiz barinma sorunu yasiyoruz, çok güç durumlarda egitim görüyoruz. Siz bize yardimci olursaniz merkez kampüsüne alirsaniz bizi çok memnun edersiniz’ dediler. Bende bunu yönetim kurulu ile görüstüm. ‘Böyle bir imkanimiz var mi buradaki fakültemizi kampüsümüze tasisak iyi olur mu’ diye görüstük. Yönetim kurulumuz oy birligi ile bu karari uygun buldu. Merkez kampüsümüzde hem yurt imkanimiz var hem lojman imkanimiz var hem de çok iyi modern sekilde dizayn edilmis laboratuvarimiz var. Buda dogal olarak ögrencinin dikkatini çekmektedir. Ziraat fakültesinin ögrenci ve hocalari böyle bir talepte bulununca bizde bu talebi degerlendirdik ve oy birligi ile karara imza attik” ifadelerinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile