Sirnak Üniversitesi'nde Tip Fakültesi Hazirligi

Sirnak Üniversitesi'nde Tip Fakültesi Hazirligi

Sirnak Üniversitesi, Saglik Bilimleri Fakültesi, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu tarafindan temel beceri laboratuvari, anatomi laboratuvari ve egitim laboratuvarini kurarak, üniversite bünyesinde tip fakültesi kurulmasi için ön hazirliklari yapmaya basladi.

Laboratuvarlarin açilisi, Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkis ve Hemsirelik Bölüm Baskani Dr. Ögretim Üyesi Engin Turan ve Saglik Bilimleri Fakültesi ögretim üyeleri tarafindan gerçeklestirildi.

Laboratuvar, 40-60 ögrencinin egitim alabilecegi görsellik ve uygulamali bir sekilde kuruldu. Hemsirelik bakimi ve uygulamalarinin yapildigi ve tam boy hasta egitim mankenlerinin bulundugu 2 adet hasta ünitesine sahip, cerrahi ve normal el hijyeninin uygulandigi el yikama ünitesinin yani sira, egitim mankenleri, anatomik maketler ve simülatörler ile ögrenciler hastanelerden önce ön staj egitimi görecek.

Yapilan çalismalarin tip fakültesinin ileride kurulmasina hazirlik mahallinde olacagini belirten Rektör Alkis, üniversite yönetimi olarak bu seneki önemli bütçenin bir kismimi ayirdiklarini söyledi.



Hemserilik bölümü için bölgenin en iyi laboratuvarlardan bir tanesini tesis ettiklerini dile getiren Rektör Alkis, "Ileride ebelik bölümü için de benzeri bir laboratuvar yapmayi düsünüyoruz. Yapilan her yatirimi ülkemize büyük bir kazanç olarak düsünüyoruz. Bu çalismalarin devam edecegini söyleyebilirim. Simdi yapilmis çalismalar tip fakültesinin ileride kurulmasina hazirlik mahallinde olacaktir. Bu tür yatirimlarin memleketimize, üniversitemize hayirli olmasini diliyorum. 2019 yilinda kuruldu. 336 ögrencimiz bulunmaktadir. Iki bölümde ögrenci alimi yapmaktayiz. Önümüzdeki dönemde de hemsirelik ve ebelik bölümüne ögrenci almayi planliyoruz” dedi.

Hemsirelik Bölüm Baskani Dr. Ögretim Üyesi Engin Turan ise 50 ögrenciyi uygulama için alabileceklerini dile getirerek, bunun disinda egitim alaninda da 80-90 ögrenciye ayni anda egitim verilebilecegini kaydetti.

Malzeme olarak yikama ünitesinden, diger maketlere kadar her seyi dizayn ettiklerini aktaran Turan, "Yine bazi cihazlarimiz var özellikle çocuklarda yogun bakim hastalarinda daha dikkatli ilaçlari verebilmek için bazi infüzyon malzemelerimiz var. Onlar da yeni nesil uygulamalardir. Yine mikroskoplarimiz var burada bakterileri bazi gözle görülmeyecek mikroorganizmalari göstermek adina burada gösterebiliriz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile