Sirnakli Kursiyerler Yil Boyunca Yaptiklari Eserleri Begeniye Sundu

Sirnakli Kursiyerler Yil Boyunca Yaptiklari Eserleri Begeniye Sundu

Sirnak’ta binlerce kursiyer, yil boyunca ortaya çikardigi eserlerini Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan “Hayat Boyu Ögrenme Senligi” ile ziyaretçilerin begenisine sundu.

Sirnak’ta “Hayat Boyu Ögrenme” Haftasi çerçevesinde, merkez, Beytüssebap, Uludere, Cizre, Silopi, Cizre, Idil ve Güçlükonak ilçelerin Halk Egitim Merkezi, Aile Destek Merkezi ve Çok Amaçli Toplum Merkezleri bünyesinde yapilan tüm çalismalar sergilendi.

Serginin açilisinda konusan Vali Osman Bilgin, “Hayat Boyu Ögrenme” senlikleri, il genelinde bütün halk egitim merkezlerinde yil boyunca hayata geçirilen kurslarin adeta finali niteliginde oldugunu söyledi.

Bu gün, yaptiklari faaliyetlerin hem basarisini görme, hem de basari sonucunda halkin tebrikini alma günü oldugunu belirten Vali Bilgin, "Sirnak’imizda kurumlarin üstün basari göstermeleri sonucu her yönüyle adindan güzel bahsettiren ve bu manada papatya açan bir iliz. Bu gün yapmis oldugumuz bu faaliyet Türkiye’nin yüzyili yeni tohumlarinin atildigi ilk dönemi, hep beraber sergilemis ve ortaya koymus olacagiz. Çok sükür ki ülkemiz her yönüyle egitimde, saglikta, kültürde, altyapida her alanda gelisim ve degisim gösteriyor. Aile Destek Merkezleri (ADEM) ve Çok Amaçli Toplum Merkezleri (ÇATOM) ülke genelinde en çok merkezin oldugu iliz" dedi.

Burada kadinlarin hayattin her asamasi ile ilgili her yastan çok yönlü olarak egitimlerini yapip, geleceklerine daha özgür ve daha güvenle baktiklarini ifade eden Vali Bilgin, "Kadin demek aile demek, toplum demek, devlet demek ve millet demektir. Çünkü gelecegimizi yetistiren kadinlarimizdir. Aile Destek Merkezleri ve Çok Amaçli Toplum Merkezleri çok yönlü olarak ta degistiriyoruz. Son çikan mevzuat ile birlikte kadinlarimiz daha aktif bir sekilde bu merkezlerde hayat boyu ögrenmenin verdigi her türlü imkandan yararlanarak, ücret alarak çalismalarini daha ileri asamalara götürüyorlar" diye konustu.

Sirnak’in terör belasindan, hem güvenlik sektörünün mücadelesi anlaminda hem de halkin yeniye uyum, gelisim ve degisim anlaminda çok hizli bir degisim yasadigini aktaran Vali Bilgin, "Bundan sonraki süreçte Halk Egitim Merkezi, Aile Destek Merkezleri ve Çok Amaçli Toplum Merkezlerimizi yani hayat boyu egitimi kapsayan bütün birimlerimizi daha da zenginlestirerek, halkimizin her talep eden kesiminin ulasmasini saglayacagiz” seklinde konustu.

Sirnak Il Milli Egitim Müdürü Mirza Cazim ise, Il Millî Egitim Müdürlügü olarak temel hedeflerinin ögrenen bireyden, ögrenen topluma, ögrenen ve üreten Sirnak’a dönüsümü saglamak oldugunu dile getirerek, "Halk egitimler bir sehrin kültür ve sanat damarlaridir. Bizler de bu damarlarla sehrimizi beslemek ve büyütmek istiyoruz. Sirnak’ta 2022-2023 egitim-ögretim yili eylül ayi itibari ile 326’si okuma yazma, 4 bin 886’si genel, bin 554’ü mesleki olmak üzere 6 bin 766 kurs açilmistir. Bu kurslardan 68 bini kadin, 51 bini erkek olmak üzere toplamda 119 bin vatandasimiz faydalanmistir. Sirnak, hayat boyu ögrenme çerçevesinde Türkiye’de nüfus sayisina göre yararlanma orani en yüksek 5 ilden biri olmustur” ifadelerinde bulundu.

Konusmalarin ardindan, sergi ziyarete açildi. Sergide kilim, ahsap yakma, modelistlik, el sanatlari, tel kirma, örgü, resim, filografi ve geri dönüsüm malzemeleri basta olmak üzere, çok sayida el isi ürünler yer aliyor. Sergi, gün boyunca ziyaretçilere açik olacak.

Serginin açilisina Vali Osman Bilgin, Il Jandarma Komutani Murat Bozkurt, Il Emniyet Müdürü Celal Dalman, Milli Egitim Müdürü Mirza Cazim ve çok sayida vatandas katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile