Sirnakli Minikler Ankara Ve Istanbul'u Gezdi

Sirnakli Minikler Ankara Ve Istanbul'u Gezdi

Sirnakli çocuklar, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’un davetlisi olarak Ankara ve Istanbul’u gezdi.

Geçtigimiz subat ayinda Sirnak’ta çesitli ziyaretlerde bulunan Bakan Mehmet Ersoy, Sirnak Zin Çocuk Evi’nde kalan çocuklarla sohbet etti. Sohbet esnasinda çocuklarin daha önce hiç Istanbul’u görmediklerini ögrenen Bakan Mehmet Ersoy, onlari Istanbul’a davet etti.

Davetin ardindan, 13 Agustos’ta Istanbul’a gelen çocuklar Kültür ve Turizm Bakanliginca hazirlanan gezi programi kapsaminda Istanbul’un tarihi ve kültürel güzellikleriyle tanisti.

Istanbul’da, Sultan Ahmet Camii, Topkapi Sarayi, Ayasofya Camii, Atlas Sinemasi ve Istanbul Sinema Müzesi ile Dolmabahçe Sarayi’ni gezen çocuklar Galata Kulesi’nden de Istanbul Bogazi’ni izledi.

Gezi programina, Istanbul’un ardindan Ankara ile devam eden minikler, Anitkabir, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Resim Heykel Müzesi, Etnografya Müzesi, Cumhuriyet Tarihi Müzesi, Kurtulus Savasi Müzesi ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük kütüphanesi olan Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi’ni gezdi.

Çocuklar gezi programlarinin son gününde Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti. Bakan Ersoy, minik misafirlerini makaminda agirladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile