Sis Kebap Yerine Çöp Sis Hamsi

Sis Kebap Yerine Çöp Sis Hamsi

Kahramanmaras’ta balikçi esnafinin, Karadeniz’den getirilen hamsileri sis kebap gibi çöp sis seklinde hazirlayip müsterilerinin begenisine sunmasi dikkat çekti.

Balik tüketiminin de gün geçtikçe arttigi kentte vatandaslara sezonuna göre hizmet veriliyor. Kentte alabalik üretimi yapilirken, bu sezonda getirilen ve herkesin uygun fiyati ile tüketme olanagi olan hamsiye ragbet artti. Karadeniz’den haftalik 1 ton civarinda hamsinin getirildigi kentte balikçi esnafi Mahmut Sari, günlük 200 kilogram hamsi temizleyip müsterilerine çöp sis olarak farkli bir pisirimle sunuyor.

Hamsiyi sis kebap gibi çöp sislere dizerek izgarada pisirdiklerini ve vatandaslarin da begendigini ifade eden Sari, “Kentimizde balik tüketimi her geçen gün artiyor. Bugünlerde hamsi sezonu oldugu için hamsiye ragbet artti. Karadeniz bölgesinden Samsun, Trabzon ve Sinop gibi bölgelerden hamsi geliyor. Bugünkü gelen hamsimiz Samsun’dan geldi. Bu ürün yagli oldugu için biz genellikle çöp sise dizerek izgara üzerinde pisiriyoruz. Balik kendi yagi ile pisiyor ve lezzeti de farkli oluyor. Özellikle kolesterolü olan insanlar, ’yag kullanmadan pisir’ diyenler çok fazla. Bu çöp sis yöntemi daha fazla kullaniyoruz. Burada biz servis porsiyonunu 50 liradan satisa sunuyoruz. Iki sis hamsi 450 gram geliyor ve bir çöp sis üzerinde 20 adet hamsi var" dedi.

Çöp sis hamsi yiyenlerden Hakan Büyükdereli ise, "Balikçi esnafimizin bu durumu kesfetmesi güzel olmus. Çok güzel tadi var ve çöp sise dizilip izgarada yapilmasi begeniliyor" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile