Sisli'de Sokaklar Senlendi

Sisli'de Sokaklar Senlendi

Sisli Belediyesi, çocuklari dört duvar arasindan çikarmak ve sosyal alanlari genisletmek amaciyla “Bizim Sokak” projesini hayata geçirdi. 12 saatligine trafige kapatilan ve araçtan arindirilan 5 farkli sokak, özel tasarimlarla çocuklar için eglence alanina dönüstürüldü. Sisli sokaklari, gün boyu gerçeklesen etkinliklerle senlendi.

Sisli Belediye Baskani Resul Emrah Sahan’in imza projelerinden biri olan ‘Bizim Sokak’, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kapsaminda bugün Sisli’de 5 sokakta basladi.

Projenin ilk olarak uygulandigi sokaklar, Merkez Mahallesi’nde Kazim Orbay Caddesi, 19 Mayis Mahallesi’nde Veteriner Hilmi Sokak, Yayla Mahallesi’nde Sebahattin Delice Sokak, Mecidiyeköy Mahallesi’nde Çaglar Sokak ve Mahmut Sevket Pasa Mahallesi’nde Aydin 1. Sokak oldu. 12 saatligine trafige kapatilan ve araçtan arindirilan sokaklarda çocuklar güvenle ve özgürce oynadi.

Sek sek oynadilar, boyama yaptilar, bitki diktiler

Sisli Belediyesi’nde görevli kres ögretmenlerinin esliginde özel olarak tasarimi gerçeklesen oyun alanlarinda çocuklara yönelik hareketli ve dinlendirici atölyelerde serbest zaman aktiviteleri yapildi. Yine çocuklar için olusturulan ‘Hayal gücü atölyeleri’nde ise bitki dikimi, ebru ve kil sanati, kitap okuma etkinlikleri düzenlendi.

Çocuklar, top ve sek sek oynayarak, boyama yaparak sokaklarin tadini doyasiya çikardi. Veteriner Hilmi Sokak’ta gerçeklesen etkinliklerde kres çocuklarinin ritimle ‘Parla Marsi’ni çalmasi begeni topladi. Ayrica etkinlikler süresince yetiskinler için de oturma alanlari saglandi, mahalle sakinlerine yiyecek ve içecek ikram edildi. Projenin uygulandigi sokaklarda çocuklarin yani sira mahalle sakinleri de birbirinden farkli aktivitelerle keyifli anlar yasadi.

Ayda 60 ayri sokak renklenecek

Sisli’de ’Bizim Sokak’ etkinlikleri, yesil alan ve parklara erisim konusunda dezavantajli olan mahallelerde cumartesi ve pazar günleri her hafta 15 farkli sokak olmak üzere ayda toplam 60 sokakta gerçeklesecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile