Sit Alaninda Is Makinesiyle Kaçak Kazi Yapan 3 Kisi Yakalandi

Sit Alaninda Is Makinesiyle Kaçak Kazi Yapan 3 Kisi Yakalandi

Eskisehir’de 1. derece Arkeolojik Sit Alani’nda is makinesiyle kaçak kazi yapan 3 kisi jandarma ekiplerince yakalandi.

Edinilen bilgilere göre, Eskisehir Il Jandarma Komutanligi ekiplerince ‘Kültür ve Tabiat Varliklarinin Korunmasi’ kapsaminda yapilan çalismalar neticesinde Çifteler’e bagli Ilicabasi Mahallesinde kaçak kazi yapilacagi ögrenildi. Çifteler Ilçe Jandarma Komutanligi Asayis Subesi ekiplerince kaçak kazi yapilacagi ögrenilen Ilicabasi Mahallesi Erbab Arkasi mevkii takibe alindi. Gece saatlerinde C.D., A.K. ve M.B. isimli üç süpheli sahis is makinesi ile kaçak kazi yaptiklari esnada suçüstü yakalandi.

Süpheli sahislar tarafindan 1. Derece Arkeolojik Sit Alani olarak tescilli Erbab Arkasi mevkiinde tarihi eser bulmak amaciyla 3 metre derinliginde, 2 metre genisliginde ve 3 metre uzunlugunda çukur kazildigi ögrenildi. Fakat süphelilerin her hangi bir tarihi eserin bulamadigi tespit dildi.

Çifteler Cumhuriyet Savcisi’nin talimati ile olayda kullanilan is makinesi ve is makinesini tasiyan kamyon muhafaza altina alindi. Gözaltina alinan 3 süpheli sahis, Çifteler Ilçe Jandarma Komutanligi’nda islemleri tamamlanarak ’Kültür ve Tabiat Varliklarini Koruma Kanununa Muhalefet’ suçundan adli makamlara sevk edildi. Süphelilerin, ifadelerinin ardindan tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildigi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile