Sivas Belediyesi Geri Dönüsüm Ile Örnek Oluyor

Sivas Belediyesi Geri Dönüsüm Ile Örnek Oluyor

Sivas Belediyesi israfin önlenmesi ve atik olusumunun azaltilmasi için mevcut atiklari toplayarak geri dönüsüme kazandiriyor.

Sivas Belediyesi geri dönüsüm çalismalarinda hibe destegi almasiyla dikkat çekerek, 2020 yilinda 500 bin TL, 2022 yilinda 1 milyon TL hibe almaya hak kazandi. Son olarak gerçeklestirdigi sifir atik projesi ile 2023 yilinda 2 milyon 700 bin liralik hibe almaya hak kazanan Sivas belediyesi, bu hibelerin tamamini “Sifir atik” çalismalarinda degerlendirdi.

Sivas Belediyesi tarafindan hibeler ile çok sayida iç mekân kutusu, geri dönüsüm konteynerleri ve sifir atik materyalleri vatandaslara ulastirildi. Çalismalar kapsaminda alinan yeni geri dönüsüm kumbaralari da es zamanli olarak mahalle muhtarliklarina dagitildi. Vatandaslarin yogun olarak kullandigi cadde, meydan, park ve bahçeler gibi uygun alanlara da geri dönüsüm kumbaralari konuslandiriliyor. Belediye tarafindan çevre kirliligini önlemek için daha yesil, daha saglikli bir gelecek adina okullarda ve kamu kurumlarinda düzenli olarak geri dönüsüm ve sifir atik egitimleri veriliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile