Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 115 Üniversite Arasindan Finale Kaldi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 115 Üniversite Arasindan Finale Kaldi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Iletisim Fakültesi ögrencileri tarafindan hazirlanan iki film, 2 bin 213 ögrencinin katildigi 2022 TRT Gelecegin Iletisimcileri Yarismasi’nda ön elemeyi geçerek finale yükseldi

TRT tarafindan 2015’ten bu yana her yil düzenlenen TRT Gelecegin Iletisimcileri Yarismasi’nda basvurulan bu yil Mart ayinda yapildi. 2022 yilinda 13 farkli kategoride yarismak üzere 115 üniversiteden 2 bin 213 ögrenci bin 615 eser ile yarismaya basvuru yapti. Ön degerlendirme asamasinda ise 47 üniversiteden 131 eser ile 201 ögrenci finale kaldi. Kisa film kategorisinde Cumhuriyet Üniversitesi ögrencilerinden Alperen Yildiz ve ayni zamanda Ihlas Haber Ajansi muhabiri olan Mustafa Kurtulan’in kiyafetler üzerinden insan yasamini konu aldigi ’Askida Kalanlar’ eseri finale kaldi. Animasyon film kategorisinde ise Mervenur Karaca, Cihannur Kaya ve Berfin Aslan’in dünyanin evrimlesme karsisindaki degisimini konu alan ’Evrimlesen Dünya’ isimli filmleri finale kaldi. Yapilan jüri oylamasi ile ilk 10 eser arasina girmeye hak kazanarak ön elemeyi geçti.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, bu yil ilk kez iki farkli grup tarafindan hazirlanan filmlerle finalde temsil edilecek. 8’incisi düzenlenen yarismanin ödül töreni 24 Ekim Pazartesi günü Ankara TRT Genel Müdürlügü, Ari Stüdyosu’nda gerçeklesecek. TRT 2 kanalindan canli olarak yayinlanacak törende ilk üçe giren eser sahiplerine ödülleri takdim edilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile