Sivas Demokrasi Platformu'nun Madımak'ı anma programı

Sivas Demokrasi Platformu, 17 yıl önce Madımak Oteli yangınında hayatını kaybeden 37 kişiyi anma programı düzenliyor. Program yarın saat 11.00'da Ethe

  Sivas Demokrasi Platformu , 17 yıl önce Madımak Oteli yangınında hayatını kaybeden 37 kişiyi anma programı düzenliyor . Program yarın saat 11 . 00 ' da Ethembey Parkı önünden başlayacak .

Programa göre , KESK ve gençlik örgütlerinden oluşan birinci grup 2 Temmuz Cuma günü saat 10 . 00 ' da Eğitim-Sen Şubesi önünde toplanarak Kepenek Caddesi üzerinden yürüyüşe geçerek Ethem Bey Parkı önünde toplanacak . Alevi Bektaşi Federasyonu , Pir Sultan Abdal Kültür Derneği , Alevi Kültür Derneği , Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Derneği ve Vakfı , TKP ve köy derneklerinden oluşan ikinci grup ise Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şubesi önünden saat 10 . 30 ' da yürüyüşe geçerek Ethem Bey Parkı önünde diğer grupla bulaşacak . Her iki grup saat 12 . 00 ' de kortej oluşturarak Mevlana Caddesi üzerinden yürüyüşe geçecek . Atatürk Anıtı ' na çelenk koyacak olan gruplar , buradan Madımak Oteli ' ne yürüyecek . Burada Sivas Demokrasi Platformu , Pir Sultan Abdal Kültür Derneği , Avrupa Alevi Dernekleri , Alevi Bektaşi Dernekleri adına birer kişi ve otelde hayatını kaybedenler adına bir kişi açıklama yapacak . Anma etkinliği Madımak Oteli önündeki törenin ardından sona erecek .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile