Sivas İl Tarım Müdürlüğü Koç Dağıttı

Sivas İl Tarım Müdürlüğü Koç Dağıttı

Sivas İl Tarım Müdürlüğü tarafından koyunculuğu geliştirmek amacı ile işletmecilere 180 adet koç dağıttı.

Sivas İl Tarım Müdürlüğü tarafından uygulanan proje kapsamında ırk ıslahı yapılan işletmecilerden getirilen 180 adet koçu törenle işletmecilere dağıttı. İl Tarım Müdürlüğü'nde düzenlenen törende bir konuşma yapan Sivas İl Tarım Müdürü Mehmet Beykaya Sivas'ın nüfusunun yüzde 66'sının tarımla geçindiğini ifade ederek, "Nüfusunun yüzde 66'sının tarımla iştirak eden bir ilde tarım önemlidir ve her yönden desteklenmelidir."dedi.
Sivas Valisi Ali Kolat ise Sivas'ta yapılacak tarım ve hayvancılık konusundaki çalışmaların son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu sene yağmur yağdı her taraf yeşil ama ne çok ciddi manada arıcıları görebiliyoruz ne de büyük baş ve küçükbaş hayvanları. Bu açıdan bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sivas'ta tarım ve hayvancılık adına atılacak her adım önemlidir. Bu çalışmalar üretime yönelecek dolayısıyla bu boşluk doldurulacaktır."diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından kura ile 25 işletmeye verilecek olan koçlar belirlendi. Ayrıca dağıtımı yapılan koçların 5 yıl sonra geri alınacağı ve bu koçlar arasında ölen olursa sayısı kadar yavrularından alınacağı belirtildi.
Irk ıslah merkezlerinden getirilen koçlar Vali Ali Kolat ile İl Tarım Müdürü Mehmet Beykaya tarafından işletmecilere dağıtıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile